Matematik Yarışması Ödül Töreni

Malatya Matematik Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Beşer Eğitim Kurumları'ndan yapılan açıklamaya göre, il genelindeki okullar arasında birinci aşaması geçen hafta yapılan Malatya Matematik Yarışması'nın ikinci aşamasının da tamamlanmasının ardından ödül töreni, Özel Turgut Özal İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirildi.

Törene, Malatya Valisi Ulvi Saran, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı İlhan İçen, Beşer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Zeki Göçer, okul müdürleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Vali Saran, törende yaptığı konuşmada, Matematik'in çok önemli olduğunu vurgulayarak, ''Matematik kişinin muhakeme gücünü geliştirir. Beşer Eğitim Kurumları'nın yapmış olduğu bu etkinlikten dolayı tebrik ediyor, dereceye giren yavrularımızın başarılarının devamını diliyorum'' dedi.

Beşer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Göçer de iki haftalık MAMATYA maratonunun başarılı bir şekilde tamamlandığını ifade ederek, ''Gerçekten Malatya öğrencisinde matematiğe büyük sevda ve ilgi var. Bu bizi fazlasıyla memnun etti. Yarışmada dereceye giren öğrencilere, onların öğretmenlere, velilere, bu yarışmamıza destek veren değerli Milli Eğitim camiasına şükranlarımı sunuyorum'' diye konuştu.

Göçer, bu yıl 10'uncusu yapılan yarışmanın birinci aşamasına, kent merkezi, ilçe ve köylerdeki 150 okuldan 510, ikinci aşamada ise birinci aşamada başarılı olan 44 okuldan 100 öğrencinin katıldığını belirtti.

Konuşmaların ardından, yarışmanın birincisi Fatih İlköğretim Okulu'ndan Ayça Beyza Sahabi, ikincisi Özel TED Koleji İlköğretim Okulu'ndan Bekir Utku Ersoy, üçüncüsü Cengiz Topel İlköğretim Okulu öğrencisi Yahya Şakar'a ödülleri verildi.

Yarışmada ilk 20 arasına giren öğrencilere, öğretmenlerine ve okul yönetimlerine çeşitli hediyeler takdim edildi .
Kaynak: AA