Kurtuluş Okuma Salonu 300 Öğrencinin Hayatını Değiştirecek

Eskişehir Yağmur Dostluk Derneği ve Odunpazarı Belediyesi işbirliği ile öğrencilere yeni bir eğitim mekânı daha hizmete açıldı.

Kurtuluş Okuma Salonu 300 Öğrencinin Hayatını Değiştirecek
Toplam 300 ilköğretim öğrencisine eğitim hizmeti verecek olan Kurtuluş Okuma Salonu, aynı zamanda velilerin de vakit geçirebileceği bir mekan haline getirilecek.Eskişehir'in Odunpazarı ilçesindeki Kurtuluş Okuma Salonu düzenlenen törenle açıldı. Törene, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Ülker Can ve Salih Koca, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Yağmur Dostluk Derneği Başkanı Erol Gül, EGSİAD Başkanı Erdoğan Ercan, çok sayıda öğrenci ve velileri katıldı.

Okuma Salonu'nun açılışında konuşan Yağmur Dostluk Derneği Başkanı Erol Gül, ekonomik, coğrafi ve kültürel farklılıklar dolayısıyla dezavantajlı durumda olan öğrencilerin hayatlarının kolaylaştırılması için açıldığını belirtti.

Toplam 300 ilköğretim öğrencisine eğitim öğretim verileceğini belirten Gül, “Okuma salonları olarak bizler bu bölgelerde yaşayan ailelerin çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği oluşturmak ve başarı düzeylerini üst seviyeye taşımak ve çocukları kötü alışkanlıklardan korumak için uğraşıyoruz. Amacımız milli manevi değerlerimizi kazanmış, öz güveni tam olan tarihi ve kültürüyle barışık başarıdan asla vazgeçmeyen çalışkan bireyler yetiştirmektir.” dedi.

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ise Eskişehir’de engelliler için hizmete giren Hacı Hasan Cami’nin açılışını hatırlattı. “Dün engelliler için bir cami açtık. Oradaki sloganımız ‘Erişilebilir engelsiz cami’ idi. Bugünkü sloganımız da ‘Eğitim engel tanımaz.” diyen Sakallı, hayata geçen projenin sosyal belediyecilik örneklerinin en iyilerinden olduğunu ifade etti.

Sakallı, Belediye sırları içerisinde yıl sonuna kadar hedefledikleri rakamı da açıkladı.

Sakallı, “Bu Okuma Salonu, ama sadece bir eğitim öğretim için değil, aile boyu eğitim verebilecek bir kurum olacaktır. Bugün ilkini açtığımız bu okuma salonları yıl sonuna kadar bu sayıyı 5’e, 2013’ün sonuna kadar da 10’a çıkarmayı düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.Okuma Salonu’nun açılışında emeği geçen herkese teşekkür eden AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, gönüllülük esasıyla kurulan okuma salonunda yetişen çocukların aynı çizgiyi her alanda sürdüreceklerini ifade etti.

AK Parti Milletvekili Salih Koca da okuma salonlarında yetiştirilecek gençlerin geleceğin önemli insanları olacağını söyledi.

Koca, “Bu şekilde böyle bir tesisin açılması ve çocuklarımıza beklide en önemli eksiğimiz olan okuma ortamının oluşturulması sadece çocuklarımıza değil tüm mahalle sakinlerimize hizmet edecektir.” şeklinde konuştu.

Açılış töreninde, ilköğretim öğrencileri arasında yapılan seviye belirleme sınavında dereceye giren öğrencilere de hediyeleri takdim edildi. Öğrenciler, hediyelerini Milletvekilleri Ülker Can ve Salih Koca, Belediye Başkanı Burhan Sakallı’nın elinden aldı. Açılış kurdelesi kesildikten sonra milletvekilleri ve beraberindekiler okuma salonunu inceledi .