Turgay Başyayla, Manavgatlıları Türkülerle Coşturdu

Antalya Manavgat Çevre ve Diyalog Derneği (MAÇED)'nin davetlisi olarak Manavgat'a gelen Türk halk müziği sanatçısı Turgay Başyayla, Belediye Kültür Evi önünde halk konseri verdi.

Turgay Başyayla, Manavgatlıları Türkülerle Coşturdu
Turgay Başyayla, sahnede farklı yörelere ait türküleri seslendirdi. Başyayla, konserde yaptığı konuşmada, Antalya bölgesinin turizm kadar çok zengin halk oyunları, folklor ve müzik kültürünün bulunduğunu söyledi.

Halk konseri vermek için gittiği yerlerde türkü ve mani derlemesi yaptığını belirten Başyayla, topladığı türkü ve manileri bir kitapta toplayarak kalıcı eser haline getireceğini kaydetti.

Başyayla, "Türkülerimiz bizi biz yapan en yüce değerlerimizdir. Türkülerimizi gözümüz gibi korumalıyız. Türkülerimiz bizim gelecek kuşaklara bırakacağımız en değerli kültür mirası hazinemiz. Yemen türküsünü dinlediğimizde hangimizin yüreği hoplamaz, gözyaşı dökmeyiz. Bizim insanımız duygularını türkülere dökmüştür. Ülkemizin yetiştirdiği Âşık Veysel, Muharrem Ertaş ve Neşat Ertaş gibi değerlerin kıymetini çok iyi bilelim. Türküleri olmayan milletlerin geleceği olmaz. Türkülerimiz bizim milli benliğimiz ve kimliğimizdir." dedi.

Başyayla, konser sonunda MAÇED Başkanı Hatice Canan'a teşekkür etti.