Polis Merkezinin Kapatılmasına Belde Sakinlerinden Tepki

Çatalağzı beldesindeki polis merkezinin standart dışı bulunması nedeniyle kapatılması yolundaki karar, vatandaşlarca davul ve zurna eşliğinde protesto edildi.

Belediye Başkanı Mehmet Alim, merkezin önünde düzenlenen protesto eyleminde yaptığı konuşmada, İl Emniyet Müdürlüğüne yeni bir polis merkezi yapılabilecek yerleri gösterdiklerini, TCDD'ye ait 1500 metrekarelik bir yerin polis merkezi yapılması için anlaştıklarını ifade etti.

Bunun üzerine işlemlere başladıklarını ve belediye meclisinden karar çıkarttıklarını anlatan Alim, şunları kaydetti:

''Burada sanıyorum İl Emniyet Müdürlüğümüz acele etti. Mevcut merkezimizin yerini değiştirdiler ve Kilimli Beldesi'ne taşındı. Emniyet yetkilileriyle görüşmememiz neticesinde bize beldede yine polis ekiplerinin olacağı ve sadece yazışma işlerinin Kilimli'den yapılacağı ifade edildi. Merkezin kapatılma işlemi bitti. Ancak seyyar ekipler görevlerini yapacak. Biz elimizden geleni yaparak polis merkezimizi en kısa sürede beldemize kuracağız.''

Çatalağzı Biz Varız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesi Kerem Güneş de 40 yıldan fazla beldede bulunan polis merkezinin kapatılması kararının herkesi tedirgin ettiğini belirtti.

Belde sakini Ali Güneş de polis ekiplerinin beldeden gitmesi durumunda evlerinde rahat uyuyamayacaklarını ve can güvenliklerinin bulunmayacağını öne sürdü .
Kaynak: AA