Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Arslan,İzmir Valisi Kıraç'ı Ziyaret Etti

Beyaz Fırtına 2012 Tatbikatı dolayısıyla İzmir'de bulunan Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Macit Arslan, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı ziyaret etti.

Kıraç, kabulde yaptığı konuşmada, tatbikatın başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

İzmir Körfezi'nin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı açısından önemli olduğunu ifade eden Kıraç, ''İzmir'de görev almış askeri personel, tatbikat vesilesiyle İzmir özlemini de gidermiş olacaktır'' dedi.

Kıraç, ziyaret anısına Tuğamiral Arslan'a plaket sundu. Arslan da Kıraç'a plaket ile üzerinde minyatür gemi bulunan yazı takımı hediye etti.

Arslan, ziyaretin sonunda valilik şeref defterini imzaladı.

-Kuşadası'nda tören-

Beyaz Fırtına 2012 Tatbikatı kapsamında TCG Denizkuşu, TCG Albatros, TCG Şahin, TCG Fırtına adlı Türk askeri hücumbotlarının yanı sıra TCG Albay Hakkı Burak, TCG Bartın, TCG Korvet, denizaltılar ve TCG Gökçeada Fırkateyni gibi Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait birçok savaş ve çıkartma gemileri Kuşadası Körfezi'nde tatbikat alanında buluştu.

Komodor Deniz Kurmay Kıdemli Albay İhsan Arabacı komutasındaki gemilerin komutan ve subayları tatbikat kapsamında Kuşadası Limanı'nı ziyaret ederek Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Albay İhsan Arabacı, Deniz Kurmay Yarbay Selçuk Akarı ve beraberindeki komutanlar Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen'i de ziyaret Etti .
Kaynak: AA