2. Balkan Spor Festivali Bitez'de Başladı

Bodrum'a bağlı Bitez beldesinde düzenlenen 2. Balkan Spor Festivali, 7 ülkeden 700'ü aşkın sporseverin katılımıyla başladı.

2. Balkan Spor Festivali Bitez'de Başladı
Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından gecen yıl ilki Edirne'de düzenlenen, 2. Balkan Spor Festivali, Bodrum'a bağlı Bitez beldesinde renkli görüntülerle başladı.

7 ülkeden yaklaşık 700'ü aşkın sporcu, yönetici, akademisyen ve davetlinin katıldığı festival kapsamında 3 gün boyunca çeşitli yarışmalar düzenlenecek.

Festivalin açılışında konuşan Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Erdal Zorba, 3 yaşından 93 yaşına kadar herkese spor yaptırmak parolasıyla bu festivalin düzenlendiğini belirterek, “Bu sene katılıcı çok yüksek 7 ülkeden misafirlerimiz var. Güzel vakit geçirip çeşitli yarışmalar düzenleyeceğiz ama bu yarışmaların bir özelliği var herkes kazanıyor herkese ödül var” dedi.

Bu arada akşam saat 20:30 Bitez Antik Tiyatroda Türk Kültürü Gecesi'yle devam edecek olan 2. Balkan Spor Festivali'nde Balkan ülkelerinden gelen davetliler halk oyunları gösterileri sunulacak. 12 Mayıs Cumartesi günü ise festival kapsamında Bitez Koyu’nda çeşitli yarışmaların düzenlenecek .
Kaynak: İHA