Türk ve Azeri Heyetlerinden İllinois Eyalet Meclisi'ne Çıkarma

ABD Ortabatı Türk Dernekleri ve Türk Kültürlerarası Diyalog Derneği Niagara Foundation, İllinois Eyalet Meclisi’ni ziyaret etti.

Ziyarete Azerbaycan heyetine Azeri Parlamentosu’ndan Asım Mollazade, Türkiye heyetine de Türkiye’nin Şikago Başkonsolosu Fatih Yıldız başkanlık etti. Ziyaret kapsamında Anadolu İşadamları Federasyonu(ANFED) ve Chicago Türk İşadamları Derneği tarafından İllinois ve Türkiye arasındaki ticari hacmini arttırma ve karşılıklı yatırımları geliştirme amacıyla toplantı düzenlendi.

Toplantıda katılımcılar hayvancılıktan rüzgâr enerjisine kadar değişik alanlarda görüş alışverişinde bulundu. Türk işadamları ve Amerikalı vekiller daha sonra Niagara Vakfı ve Ortabatı Türk Dernekleri Federasyonu tarafından verilen Türk-Amerikan Dostluk Resepsiyonu’nda buluştu.

Resepsiyona katılan Illinois Eyalet Parlamentosu Başkanı Michael Madigan, Türk ve Azeri konuklara aktif girişimlerinden dolayı takdir belgesi verdi. Türkiye’nin Şikago Başkonsolosu Fatih Yıldız çalışmalarından dolayı Anadolu İşadamları Federasyonu üyesi işadamlarına teşekkür etti. Azerbaycan Parlamentosu üyesi Asım Mollazade ise Azerbaycan, Türkiye ve ABD'nin birlikte dünyayı daha da güzelleştireceğini ifade etti.

İllinois Eyaleti Maliye Bakanı Dan Rutherford da İllinois'in farklı kültürler için bir mozaik olduğunu belirtti.