Turgutlu'da İlk Kez Hastaya Yapay Damar Takıldı

Turgutlu Devlet Hastanesi’nde yapılan operasyonla 78 yaşındaki kalp hastası İsmail Efe’nin bacağına yapay damar takıldı.

Turgutlu'da İlk Kez Hastaya Yapay Damar Takıldı
Turgutlu Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Bölümü'nde Op. Dr. Cemal Kemaloğlu tarafından yapılan operasyonla, 78 yaşındaki kalp hastası İsmail Efe'nin bacağına yapay damar takıldı. Bu operasyon hastaya genel anestezi verilmeden sadece hastanın bacakları uyuşturularak gerçekleştirildi.

Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Cemal Kemaolğlu ameliyatla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Hastamız, bize sağ ayakta ağrı ve yürüyememe şikayetleri ile geldi. Yaptığımız muayenede sağ bacakta damar tıkanıklığı tespit ettik ve hastayı anjiografiye gönderdik. Anjiografi sonucu hastanın sağ bacağı besleyen ana atardamarında tam tıkanıklık olduğu ortaya çıktı. Bu nedenle hastaya ameliyat önerdik ve ameliyata aldık. Ameliyat sadece bacaklar uyuşturularak yapıdı. Hasta genel anestezi almadı. Böylelikle hem akciğer rahatsızlığı hem de kalp hastalığı olan, 78 yaşındaki hastanın ameliyat riskini azaltmış olduk. Yaklaşık 45 dakika süren bir operasyonla, ana atardamar içerisinde, hem kasık hem diz bölgesinde damar sertliği nedeni ile oluşmuş plakları temizledik ve tıkalı olan damar bölgesine suni bir damar yerleştirdik. Ameliyattan hemen sonra hasta yürüyüşlerine başladı.

Genel durumu gayet iyi ve yürüme mesafesi şimdiden bir hayli artmış durumda. Ameliyattan önce alınamayan bacak tansiyonları şimdi hemen hemen kol tansiyonuyla eşitlenmiş durumdadır. Hastamıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Başhekim Op.Dr. Sabri Taşçıoğlu ise “Bu tip bir operasyon Turgutlu’ da ilk kez gerçekleştirilmiştir. İlçemiz böyle değerli bir hekimi kazandığı için çok mutluyum. Vatandaşlarımızın başka illere gitmesine gerek kalmadan artık bu tip operasyonlar hastanemizde yapılabilecektir. Ben tekrar Dr. Cemal Bey’ e teşekkür ediyorum ve hastamıza da acil şifalar diliyorum” dedi.

Ayrıca Başhekim Op.Dr.Sabri Taşçıoğlu Turgutlu Devlet Hastanesi bünyesinde, açık kalp ameliyatları haricinde tüm damarsal girişim ve müdahalelerin yapılabildiğini belirterek, bunlardan en önemlilerini diyaliz hastalarının fistül veya kalıcı kateter gibi ihtiyaçlarının karşılanması, her türlü varis işlemleri (iğne tedavisi-skleroterapi, açık ameliyatlar, dikişsiz varis alınması, varise sebep olan damarların onarımları), kol ve bacak atardamar ve toplardamar tıkanıklık ve darlıklarının tedavisi, damarsal nedenle oluşan yaraların bakımı ve tedavisi şeklinde belirtti.

78 yaşındaki kalp hastası İsmail Efe ise “Yapılan ameliyatla sağlığıma kavuştum. Devlet hastanesinde doktorlara yapılan saldırıları şiddetle kınıyorum. Bunu yapanların elleri kırılsın. Doktorlar her zaman hastaların sağlığını iyileştirmek için hizmet veriyorlar. Ben de beni sağlığıma kavuşturan herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kaynak: İHA