Engelliler Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor

Engelliler Haftası, Denizli'de valilik, belediye ve Denizli Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nin hazırladığı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Engelliler Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor
10-16 Mayıs Engelliler Haftası kutlamaları bugün Denizli Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.

Denizli Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altun, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Öztürk Özkan anıta çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Vali Yardımcısı Abdullah Acar, engellilere yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altun da engelliler günün önemine değindi.

Konuşmaların ardından, engelliler Denizli Belediyesi Bandosu eşliğinde Denizli Valiliği önünden Denizli Belediyesi'ne kadar yürüdü. Denizli Belediyesi önündeki törende konuşan Denizli Belediye Başkan Vekili Sezai Günalp, hiç kimsenin hayatının sonuna kadar engelli olmayacağının garantisi bulunmadığını belirterek, "Yaptığımız tüm projelerde engellilerin hassasiyetini göz önüne alıyoruz. Engellilerimizin önündeki engelleri kaldırarak yaşamlarını kolaylaştırmaları adına bu hassasiyete dikkat ediyoruz. Hiç kimse engelli olmayacağını düşünmesin" dedi.

Engelliler Haftası programı Denizli Valiliği ve Denizli Belediyesi işbirliğiyle Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda düzenlenen programla devam etti .
Kaynak: İHA