Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Açıldı

Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin yeni hizmet binasının açılış töreni yapıldı.

Diş Hekimliği Fakültesi önünde yapılan açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Antalya Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü öğrencilerinin oda müziği dinletisiyle başladı.

Açılış kurdelesini Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakülte Dekanı Prof. Dr. Zafer Sarı ve Antalya Vali Yardımcısı Murat Bulacak birlikte kesti.

Rektör Kurtcephe, törende yaptığı konuşmada, Antalya'nın sadece turizm başkenti değil, aynı zamanda sağlık turizminin de başkenti olma kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

Türkiye'nin her köşesinden insanların sağlık hizmeti almak için geldiği, iki milyon nüfusun yaşadığı bir kentin üniversitesinin Diş Hekimliği Fakültesi'nin olmayışının hiçbir sebeple açıklanabilir bir durum olmadığına dikkati çeken Kurtcephe, göreve başladığı günden beri insanların diş hastalıklarıyla ilgili Isparta yollarına düşmekten serzenişte bulunduğunu dile getirdi.

Fakülte'de 15 öğretim üyesiyle bu günden itibaren halka hizmet vermeye başladıklarını belirten Kurtcephe, üniversitelerin hizmet etme amacıyla vergilerle kurulan halka ait kuruluşlar olduğuna dikkati çekti.

Dekanı Prof. Dr. Zafer Sarı ise, yeni binanın mevcut alt yapısı donanımlarının en modern dijital görüntüleme sistemleri vasıtasıyla kısa sürede teşhis ve tedavi yapma kapasitesine sahip olduğunu belirtti.

Sarı, fakülte'de önleyici diş hekimliği uygulamalarından çocuk diş tedavisine kadar tüm tedavi süreçlerinin yapılabileceğini kaydederek, ''Bunun için farklı yerlere giderek zaman ve para kaybından kurtulmaları da en önemli kazanımlarından biri olacak. Günde ortalama 300 hastaya ağız ve diş sağlığı hizmeti sunacağız'' dedi.

Öte yandan 2 bin 500 metrekarelik alana sahip bina 3 kattan oluşuyor. Yeni binada yangın merdiveni, engelli bireyler için asansör, 7 klinik, 3 laboratuvar, ameliyathane, röntgen odaları, 13 adet öğretim üyesi odası, 4 asistan odası ve hasta bekleme odaları yer alacak .
Kaynak: AA