Edirne’de 1 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

1 Mayıs İşçi Bayramı Edirne’de coşkulu bir şekilde kutlandı.

Edirne’de 1 Mayıs Coşkuyla Kutlandı
Belediye binası önünde öğle saatlerinde toplanan sendika üyeleri, Londra Asfaltı üzerinden Saraçlar Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Sendikaların Edirne şubeleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti ve sol gruplardan oluşan kalabalık eski ETSO binası önünde toplandı.

Meydanda oluşturulan platforma çıkan sendikaların temsilcileri günün anlam ve önemine dair konuşmalar yaptı. Platforma en son çıkan Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, cadde üzerinde toplanan kalabalığa hitap etti.

Yıldız, Edirnelilerin, emekçilerin yüreğiyle dayanışma içinde alanlara çıkmalarının AK Parti'nin uygulamalarına bir itiraz anlamı taşıdığını öne sürdü. Yıldız, “Farklılıklarımız var, evet doğru farklılıklarımız olacaktır, ama biz farklılıklarıyla birlikte emekçilerin birlik ve mücadelesi için yan yana gelebildiğimizi göstermemiz bakımından son derece önemlidir. AKP'nin içini boşalttığı kavramlar, demokrasi, katılımcılık, çoğulculuk, hoşgörü, tahammül… Bu kavramların tamamı siyasal iktidar tarafından iktidarını güçlendirme konusunda bir araç olarak kullanıldı.” dedi.

Edirne’de 1 Mayıs kutlamalarının yapıldığı Saraçlar Caddesi yere atılan çöplerle doldu. Kutlamalara katılanların bir bölümü başta pet su şişeleri ve tükettikleri diğer ihtiyaç maddelerini yere attı. Kirletilen caddeyi temizlemek belediye temizlik işçilerine düştü. Kutlamalar devam ederken bir temizlik işçisi atıkları toplamak için uğraş verdi .