Manisa, Asayiş Yönünden Türkiye'nin En Huzurlu İllerinden Biri

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisa'nın asayiş yönünden Türkiye'nin en huzurlu illerinden birisi olduğunu bildirdi.

Daşöz, İl Jandarma Komutanı Albay Vural Erol'u ziyaret ederek brifing aldı. Daşöz'e, Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın eşlik etti. Daşöz, daha sonra beraberindekilerle asker yemekhanesine geçerek, Jandarma Alay Komutanlığı'nda vatani görevini yapan erlerle birlikte öğle yemeği yedi. Çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, Manisa ve ilçelerinin genel durumu, önem ve hassasiyet arz eden konularla ilgili Erol'un kendisini bilgilendirdiğini söyledi.

Görüş alışverişinin çok yararlı geçtiğini ve çok güzel bir toplantı olduğunu aktaran Daşöz, “Jandarma Komutanımız, bize bir brifing sundu. Zaten biz her hafta bir iki kez görüşüyoruz. İlimiz, asayiş yönünden ülkemizin en huzurlu illerinden bir tanesidir. Tabii bunda emniyet güçlerimizin hem kendi içlerinde hem de diğer kurumlarla tam bir işbirliği ve yardımlaşmaya dayalı koordineli çalışmalarının büyük rolü var. Ayrıca halkımızın güvenlik birimlerimize desteğinin de çok büyük bir rolü var.” dedi.

Daşöz, bir gazetecinin merkeze bağlı Hamzabeyli beldesinde boğazı kesilerek öldürülen çiftin cinayetinin soruşturmasının ne aşamada olduğu sorusu üzerine, faillerin yakalanması için güvenlik güçlerinin çalıştığı bilgisini verdi. Konunun kapanmadığını ve en kısa zamanda açığa çıkmasını beklediklerini aktaran Daşöz, “Size bunların biraz uzuyor gibi görünmesi, bu konuda bir şey yapılmıyor anlamına gelmesin. Bütün güvenlik birimlerimiz, her türlü teknik ve istihbarat imkanlarını da kullanarak suçluları yakalamayı birinci hedef olarak görüyor. Bu konuda da mesafe katediliyor ama onların çalışma tarzında her şey hukukun anladığı anlamda elverişli hale gelinceye kadar da dışarıdan bakıldığında sanki bir durağanlık gibi algılanabilir. Biz o konudan da umutluyuz. İşte Kırkağaç konusu var, başka konular var. Sizlerin belki gündeminden düşmüş olan konular bile güvenlik güçlerimizin gündeminde olabilir. Bunlarla ilgili bir çalışma yapılmadığı gibi yorumlanmasın. Bu konuların her biri ile ilgili olarak arkadaşlarımız, hem özel ekipleriyle hem de genelde tüm teşkilat olarak çalışmalarını ve takibini yürütüyor. İnanıyoruz ki bunların hepsi önümüzdeki zamanda bir bir açığa çıkacaktır.” diye konuştu.

Polis ile jandarmanın tam anlamıyla her alanda işbirliği içinde olduğunu aktaran Daşöz, Manisa genelinde kırsal alandaki MOBESE kamerası sayısının da 2 bin olduğu bilgisini verdi .