Öğrenciler 'Sevdiklerimi Kurtarıyorum Projesi' İle Sigaraya Savaş Açtı - Ankara

Ankara'nın Sincan ilçesinde Özel Ülkü Ulusoy İlköğretim Okulu örnek bir projeye imza attı.

Öğrenciler 'Sevdiklerimi Kurtarıyorum Projesi' İle Sigaraya Savaş Açtı - Ankara
Özel Ülkü Ulusoy İlköğretim Okulu 'Sevdiklerimi Kurtarıyorum Projesi' ile sigara ve zararlı alışkanlıklara savaş açtı. Öğrenciler öğretmenleri ile işbirliği yaparak zararlı alışkanlığı olan bir yakınını hedef seçip 25 Mayıs’a kadar bu alışkanlıklarından vazgeçirmeye çalışacak. Belirlenen sürede hedefine ulaşan öğrenci ve veli 25 Mayıs’ta düzenlenecek törenle ödüllendirilecek.

Okul idaresi 'Sevdiklerimi Kurtarıyorum Projesi' ile en az 150 veliyi zararlı alışkanlıklardan kurtarmayı hedefliyor. Proje kapsamında okuldaki 600 öğrenci öğretmenlerinin de gözetiminde 2 ay boyunca hedefindeki kişinin zararlı alışkanlıklardan kurtulması için çalışmalar yapacak.

Ülkü Ulusoy Okulu Müdür Yardımcısı Şaban Daşdan, proje ile ilgili şu bilgileri verdi: “Ülkemizde sigaraya başlama yaşı oldukça düştü. Artık ilköğretim çağındaki çocuklar bile sigara ve zararlı alışkanlıkların tehdidi altında. Geleceğimiz olan çocuklarımızı bu kötülüklerden korumak için rehber öğretmenlerimizden 'Sevdiklerimi Kurtarıyorum Projesi' teklifi geldi. Bizler de okul idaresi olarak eğitim kurumlarında ilk defa uygulanan bu güzel projenin kapsamını genişleterek uygulamaya koyduk. Proje başlayalı daha bir hafta olmasına rağmen velilerimizden çok sayıda olumlu tepki aldık. İnşallah 25 Mayıs’a kadar hedeflediğimiz velilerimizi bu kötü alışkanlıklardan kurtaracağız.”

Proje öğretmeni Hüseyin Ordueri, sigaranın zararlı olduğunu yediden yetmişe herkesin bildiğini, fakat ne hikmetse hiç kimsenin bunun zararlı olduğuna yönelik çalışmalar yapmadığını hatırlattı.

Ordueri, "Bu proje ile galiba eğitim kurumu olarak böyle bir çalışmayı ilk biz gündeme getirmiş oluyoruz. Öncelikle çocuklar bu proje ile 2 ay boyunca hedefledikleri ailelerine, akrabalarına, komşularına sigara ve kötü alışkanlıkların zararlarını anlatacak. Bu anlatımlarını hazırladıkları video klibi, fotoğraf ve belgelerle destekleyecek. Umut ediyoruz ki yapılacak çalışmalar neticesinde en az 150 öğrenci velimize veya yakınlarına, sigara ve kötü alışkanlıklarını bıraktırmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Hüseyin Ordueri, projede başarı sağlayamasalar, hiç kimseye sigarayı bıraktıramasalar bile 600 öğrencinin bu çalışmadan dolayı sigaranın zararlı olduğunu öğrenerek sigara içmeyeceğine dikkat çekti. Ordueri, "Bizim için bu bile çok büyük bir kazanç olacaktır.” ifadesini kullandı.Okul öğrencilerinden Ege Mert Çevik, iki dedesinin de sigaradan dolayı öldüğünü hatırlatarak, "Ben bundan çok etkilendim. Benim şu anki hedefim Hasan amcam. Amcama gidiyorum, sigarayı bırakacaksın diye ısrar ediyorum. Fotoğraflarla sigaranın verdiği zararları anlatıyorum. Bütün bu çalışmalara rağmen sigarayı hala bıraktıramazsam yengeme söyleyeceğim. Yengem amcamı ikna eder inşallah.” dedi.

Ayşe Zeynep Demir isimli öğrenci de proje hakkında düşüncelerini şu şekilde dile getirdi: “Benim hedefim babam. Mayıs sonuna kadar babama sigarayı bıraktırmayı düşünüyorum. Onu ikna etmek için değişik videolar izleteceğim. Ağlayacağım. En etkili yol ağlamak olacaktır. Çünkü babam bana kıyamaz, o yüzden bırakabilir.” 'Sevdiklerimi Kurtarıyorum Projesi' ile sigara içmeyi azaltan okul velisi Ali Gürman “Çocuğum her gün geliyor, bu sigara bırakma kampanyası ile alakalı başımın etini yiyor. Çocuğumun ısrarına dayanamadım. Günde bir paketten yarıma düşürdüm. Kampanya sonuna kadar galiba bu sigara olayını bitireceğim.” şeklinde konuştu .