Kocaeli'de Mesire Alanlarını Atlı Güvenlik Birimi Koruyacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi özellikle geniş park alanlarında güvenliği sağlamak amacı ile 10 kişilik bir atlı güvenlik birimi kuruyor.

Kocaeli'de Mesire Alanlarını Atlı Güvenlik Birimi Koruyacak
İlk olarak Derince Çınarlıdere ve Gebze Gaziler Dağı mesire alanlarında görev yapacak birim Gaziler Dağı Binicilik Kulübü'nde binicilik dersleri alıyor. Atlı güvenlik biriminin önümüzdeki aylar içinde görev yapması planlanıyor.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Güvenlik Şube Müdürlüğü vatandaşların güvenliği için yeni bir uygulama başlatıyor. Özellikle geniş park alanlarında faaliyet göstermek üzere, doğal dokuya ve görselliğe zarar vermeden güvenliği sağlamak için atlı birim faaliyete geçiyor. 10 kişiden oluşacak atlı güvenlik birimi göreve başlamadan önce eğitimlerine Gaziler Dağı Binicilik Kulübü'nde devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Atlı Güvenlik Birimi personeli, eğitimlerde binicilik ile ilgili uzman kişilerden bilgiler alıyor. Birim personellerinin binicilik beceri ve bilgilerini en üst düzeye ulaştırmak için verilen eğitimler uygulamalı olarak veriliyor. Eğitimlerle personelin hızlı hareket kabiliyeti sağlanıyor. Böylece güvenliği artırıcı ve caydırıcı unsur olarak geniş mesire ve park alanlarında vatandaşlara hizmet verilmesi sağlanmış olunuyor. Yaz aylarında göreve başlaması planlanan atlı güvenlik birimi ilk olarak Derince Çınarlıdere ve Gebze Gaziler Dağı Mesire Alanı bölgelerinde bulunacak.

Yaklaşık 5 kilometreye yakın bir alanda kurulan mesire alanlarında görev yapacak birim, güvenliği zaman kaybı yaşamadan sağlama şansı bulacak. Motorlu araç trafiğine kapalı olan mesire alanlarında görev yapacak birim böylece güvenliği daha seri şekilde sağlayacak.