Kimya Mühendislerinden Aldırmaz’a Ziyaret

Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Kimya Mühendisleri Odası Adana Şubesi Başkanı Ali Çelik ve yönetim kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ı ziyaret etti.

Kimya Mühendislerinden Aldırmaz’a Ziyaret
Yeni seçilen yönetim kurulu üyelerini Aldırmaz’a tanıtan Ali Çelik, oda çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çeşitli eğitimler verdiklerini ve halkı aydınlatmaya çalıştıklarını belirten Ali Çelik, özellikle kimya sektöründe faaliyet gösteren firmalara ruhsat verilirken, kimya mühendisi istihdam edilmesi şartına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda zorlayıcı olmasını isteyen Ali Çelik, şöyle devam etti: “Bir başka sorunumuz ise oda binasıdır. Birkaç odanın dışındaki hiçbir odanın binası yok. Özellikle fuar alanı civarında hepimizin ortak kullanacağı, kongrelerini yapabileceği salonların olduğu bina yapılabilir. Ödeme kolaylığı sağlanırsa çok mutlu oluruz. Ayrıca şehir içinde yaptığımız güzel çalışmalar için de size teşekkür ediyoruz. Kavşak, bulvar ve kaldırım çalışmaları çok güzel.” Ali Çelik, bazı kişi ve kurumların yatırım amacı ile kentin bazı bölgelerinde aldığı arsaları kaderine terk ettiğine dikkat çekerek, “Yatırım için arsa alınıyor. Ama buralar mezbelelik oluyor. Bu arsaların etrafı çevrilmeli, şehrin görüntüsü bozulmamalı” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zihni Aldırmaz, yaklaşımı için Ali Çelik’e teşekkür etti.

Aldırmaz, birinci önceliğin engelsiz kent yaratmak olduğunu söyleyerek, “Kavşaklardaki geometrik hataları düzeltiyoruz. Yapılan hizmetlere de Adanalı sahip çıkıyor. Kentlilik bilinci geliştikçe kent daha da güzelleşir ve güzellikler korunur. İş yeri ve resmi kurumların engelsiz olması için kampanya başlatacağız. Engellilerle birlikte yaşamayı öğrenmeliyiz. Çünkü hepimiz engelli adayıyız” şeklinde konuştu .
Kaynak: İHA