Havran’da Maden İşletmesi Yapan Özdoğu İnşaat Ticaret Limitet Şirketinden Örnek Çalışma

Balıkesir’in Havran ilçesine bağlı Tepeoba köyü Kozcaz mevkiinde Türkiye de ilk defa bakır molipten üretecek olan Özdoğu İnşaat Ticaret Limitet Şirketi örnek bir çalışmaya imza attı.

Havran’da Maden İşletmesi Yapan Özdoğu İnşaat Ticaret Limitet Şirketinden Örnek Çalışma
Geçtiğimiz yıl içinde meyve ağaçlarının da bulunduğu 40 bin fidanı toprakla buluşturan şirket şimdide fıstıkçamı fidanı üretmek için kolları sıvadı.

Yaklaşık bin 439 hektar alanda maden işletme ruhsatı alan şirket 17 milyon ton bakır molipden cevheri çıkaracak. Şu anda 125 kişinin çalıştığı tesislerde 15 gün sonra madenin işletmeye açılmasıyla birlikte çalışan sayısı 250 ye çıkacak.

Tepeoba ve Fazlıca köylerinden vatandaşların hazırladığı torbalarda 100 bin adet fıstıkçamı fidanı üretileceğini bildiren müessese müdürü Edip Akıncı, “Türkiye’de ilk defa molipten üreteceğiz. Bunun için her şey hazır. Molipden, elektrik, elektronik, uçak sanayi ve çelik sertleştirmede kullanılan kıymetli bir maden. Türkiye de ilk defa bakır molipden konsantresi üreteceğiz. Üretim yaparken doğayı koruyacağız. Şimdi ise 100 bin fıstıkçamı fidanı üretmek için çalışma başlattık. Hazırlanan poşetlere çamfıstığı tohumlarını atıyoruz. Bir yıl sonra üretilen bu fidanları çevre köylere dağıtacağız. Ayrıca orman işletme müdürlüğünün uygun göreceği alanda da Özdoğu Ormanı oluşturulacağız. Örnek bir tesis olacağız. Bunun için çalışıyoruz. İşletmemizi 15 gün içinde devreye sokacağız” dedi.

Fıstıkçamı fidanı üretilecek poşetlerin doldurulmasında çalışan vatandaşlar da, dikilecek fidanların yöre köylülerine ekonomik katkı sağlayacağını söylediler .
Kaynak: İHA