'AB'nin Türklere Vize Hediyesi, Erdoğan Hükümeti'nin 'Şantajı' Sonucudur'

Rum basını, Avrupa Birliği’nde, Türk vatandaşına yönelik vize başvurularında daha ılımlı bir düzenlemeye gidilecek olmasını Türk hükümetinin uluslararası alanda yaptığı baskının bir eseri olduğunu iddia etti.

Rum Fileleftheros gazetesinin haberine göre Başbakan Tayyip Erdoğan, "şantaj" taktiğinde ısrar ederek, vizelerin kaldırılması talebiyle Brüksel’i mektuplarla bombardımana tuttu. Gazete, AB Dönem Başkanı Danimarka, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Shulz, AB’ın Genişlemeden Sorumlu üyesi Stefan Füle ve İçişleri Komiseri Sesila Malmstrom ile yapılan bu yoğun mektup trafiği sonucunda böyle bir uygulamaya gidildiğini iddia etti.

Avusturya ve Almanya’nın, Türk vatandaşları için vizelerin kaldırılması talebine şiddetle karşı çıktıklarını yazan gazete, bu iki ülkenin tepkisinin, Avrupa Komisyonu, İsveç ve İngiltere’de baş ağrısı yarattığını savundu. Habere göre bir kaynak gazeteye yaptığı açıklamada AB Dönem Başkanı Danimarka’nın konuyu dikkatlice ele aldığını Berlin ve Viyana ile temas halinde olduğunu ifade etti.