Kuşadası’nda “Sıcaklar Gelmeden İlaçlama ve Lejyoner Hastalığı” Konferansı

Kuşadası Ticaret Odası’nın havaların ısınması ve sezonun başlamasıyla herkesi ilgilendiren “Kuşadası Sularının iyileştirilmesi, Su kaynaklı zararların giderilmesi, etkili haşere ilaçlama yöntemleri ile dezenfeksiyon ve lejyoner hastalığı konularında düzenlediği konferans katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Kuşadası’nda “Sıcaklar Gelmeden İlaçlama ve Lejyoner Hastalığı” Konferansı
Ziraat Mühendisi Buket Çallı ve Veteriner Hekim Faruk Uçurum’un konuşmacı olarak katıldığı ve oldukça verimli geçen konferansta, zararlılarla mücadele ve kontrol yöntemlerinin bir halk sağlığı hizmeti olduğu, bunun için de mutlaka uzmandan yardım alınması gerektiği vurgulandı. Konuşmacılardan Ziraat Mühendisi Buket Çallı; Milyonlarca türe sahip böceklerde ilaçlamanın önemi, bu konuda profesyonel firmalarda aranması gereken özellikler, etkili, ekonomik ve zararsız ilaçlama yöntemleri konusunda bilgi verirken, Veteriner Hekim Faruk Uçurum’da suyla ilgili hijyen, dezenfektanlar ve yaz - erken sonbahar aylarında daha sık rastlanan lejyoner hastalığı ile ilgili; nasıl bulaştığı, nasıl yayıldığı ve mücadelede alınması gereken önlemler konusunda ayrıntılı bilgi verdi.

Konferansın sonunda katılımcılar konuşmacılara konularla ilgili sorularını yönelttiler ve Kuşadası Ticaret Odası’na özellikle yaz aylarında mücadele edilmesi gereken ve insan sağlığını yakından ilgilendiren konularda düzenlemiş olduğu konferanstan dolayı teşekkür ettiler. Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Öztaş’ın konuşmacılara, Odanın flaması ve teşekkür belgesi vermesi ile konferans sona erdi .