Esenler Belediye Başkanı Göksu Açıklaması

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ''Mekansal tasarım olarak sorunları olan bu ilçe, insani yönüyle kendini tanıttı. İnsanların sabah işe giderken yüzü gülüyor. Birbirleriyle selamlaşıyorlar'' dedi.

Göksu'nun göreve başlamasının 3. yıl dönümü dolayısıyla Esenler Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, ilçenin tarihini anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Etkinlikte konuşan Göksu, İstanbul'un göbeğinde unutulmuş ve sıkışmış bir ilçeyi ayağa kaldırdıklarını, sosyal değişim ve yenilik açısından birçok projeye imza atıldığını belirterek, ''Bu 3 yıllık süreç bir değişimin öyküsüdür. Bu, bir ilçenin diriliş hikayesidir. Yoklarla akla gelen bir ilçenin var oluşudur'' dedi.

Göksu, Esenler'in Türkiye'nin küçültülmüş hali olduğunu, göç alması nedeniyle çeşitli kültürleri barındırdığını kaydetti.

İstanbul'da 1 kilometrekareye 13 bin kişi düşerken, Esenler'de aynı alana 68 bin kişinin ayak bastığını söyleyen Göksu, ''Mekansal tasarım olarak sorunları olan bu ilçe, insani yönüyle kendini tanıttı. İnsanların sabah işe giderken yüzü gülüyor. Birbirleriyle selamlaşıyorlar. Esnaf birbirine hayırlı işler diliyor. Bu ilçede insanlar, İstanbul gibi bir metropolde moderniteyi kabul etmeyip geleneklerini devam ettiriyor. Bu, kültürel çeşitliliğin ve hoşgörünün işaretidir. İlçemizde 522 sivil toplum kuruluşu var. Bu derneklerin varlığı sosyal dayanışmaya katkı sağlıyor'' diye konuştu.

Göksu, ilçede göreve başlayışından bu yana hastane, sağlık ocağı, askerlik şubesi ve hükümet konağı binalarının eksiksiz tamamlandığını belirterek, şunları söyledi:

''Amacımız, Esenler'i esenlik dolu bir ilçe haline getirmek. Yapılan yatırımlarla buranın ekonomik değerini yükseltmek istiyoruz. Esenler'in suç işleme oranı diğer ilçelere göre en düşük konuma geldi. İlçemizi İstanbul'un en huzurlu yerleşimi yapmak istiyoruz. Esenler, sosyal ve kentsel dönüşümde öncü ilçelerden biridir. İlçede her ay 3 bin ailenin ihtiyacı karşılanıyor. Kardeş Aile, Sevgi Çemberi, Edimkart, Eskam İstihdam Ofisi projelerini Esenler halkı için hayata geçirdik. Hedefimiz, Esenler'i İstanbul'un cazibe merkezi haline getirebilmek.' '