Bahçeli: Seçimlere Mutlaka Katılın ve Demokratik Tercihinizi Gösterin

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fransa’daki Türklerden ay sonunda yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine mutlaka katılmalarını istedi. Bahçeli, “Milletimizin ve ceddimizin haysiyetini kirletmeye çalışanlara yönelik gerekli demokratik müdahale ve tercihi mutlaka göstermelisiniz.” diye konuştu.

Fransa Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu'nun, Metz şehrinde düzenlediği 10. Büyük Kurultayı'nda konuşan Devlet Bahçeli, Fransa’daki Türklerden, ülkesiyle bağlarını koparmadan Fransa vatandaşlığını elde etmelerini ve Fransızcayı da öğrenmelerini istedi.

Batı dünyasında bazı çevrelerin İslam dini ile terörizmi aynı çerçeve içinde resmetmek için büyük bir gayret gösterdiklerini ifade eden Bahçeli, “Müslüman’ın teröristi olmadığı gibi, teröriste de Müslüman denilemez. Öldüren, katleden, zulmeden ve insanların varlıklarını alenen tehdit eden caniliklerin ne Müslümanlık’la ne de kutsallarımızla bir ilgisi vardır.” diye konuştu.

İslamiyet’i zan altına almanın, hiç kimsenin haddi olmadığını ifade eden Devlet Bahçeli, “Müslüman’ım diyerek suç işleyenlere, kafalarına göre cihat edenlere, önüne geleni yok edenlere hepimizin itirazı ve tahammülsüzlüğü vardır. Bahçeli, bununla birlikte, İslam dininin suç icat eden içeriğe sokulmasını ise Haçlı zihniyetinin hâlâ iş başında olduğunun göstergesi olarak değerlendirdi.Terörün hiçbir dinle bağdaştırılamayacağına dikkat çeken Bahçeli, Fransa’da 7 kişini ölümüyle sonuçlanan cinayetleri hatırlatarak, bunu tüm Müslümanlara genelleştirmenin “yakışıksız ve yadırgatıcı” olduğunu vurguladı.

Bahçeli, “Bu teröristin günahına İslamiyet’i ortak etmek ahlaklı ve insaflı bir uygulama değildir.” ifadelerini kullandı.Terör örgütü PKK’nın geçmişte Avrupa’da “gerilla, özgürlük savaşçıları” gibi isimlerle taltif edildiğini hatırlatan Bahçeli, “Bunlar küresel planda terörizmle mücadeleyi imkansızlaştıran unsurlardır.” dedi.

Bahçeli, “İstemeyiz ama Parisli ölürken kötü de Erzurumlu, Kırşehirli, Manisalı, Adanalı, Bingazili, Kerküklü, Trabluslu ölürken iyi midir?” diye sordu.MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuşmasını alkışlar arasında, "Ne mutlu Türk'üm diyene" sözleriyle tamamladı. Bahçeli'nin konuşmasının ardından program konserle devam etti .