Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu Açıklaması

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, görev süresinin sonuna kadar gece gündüz çalışarak Trabzon'un çehresini değiştirdiklerini söyledi.

Gümrükçüoğlu, düzenlediği basın toplantısında, 61 proje içerisinde sadece 10'unun yapımına başlamadıklarını belirterek, ''Fakat bunun dışında 61 proje içerisinde olmayıp da sonradan ortaya koyduğumuz ve yaptığımız projeler var. Bunlarla birlikte proje sayımız 78'e çıktı. 10 projenin yapımına başlanmadığını dikkate alırsak 68 projeye başladık. Bir kısmını bitirdik, bir kısmının da yapımı devam ediyor. Başarı Trabzon halkınındır'' dedi.

Seçimlerde halkın kendilerine verdiği yetkiyi sadakatle ve çok çalışarak en iyi şekilde sürdürmeye gayret gösterdiklerini ifade eden Gümrükçüoğlu, ''Trabzon'u bir dünya kenti yapmak için sürekli proje ürettik. Hazırladığımız projeleri Bakanlıklar, hükümet ve kurumlar nezdinde takip ederek Trabzon'a dev yatırımları kazandırma yoluna gittik. Görev süremizin sonuna kadar gece gündüz çalışarak Trabzon'un çehresini değiştiriyoruz'' diye konuştu.

Gümrükçüoğlu, tüm belediye çalışanları ile birlikte tarihi kent Trabzon'a en iyi hizmeti verme gayreti gösterdiklerini kaydederek, hazırladıkları ve takipçisi oldukları projelere destek veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Bakanlara, milletvekillerine, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerine teşekkür etti.

Akyazı Projesi'nin Trabzon'un ufuk projelerinden biri olduğunu ve dolgu işlemlerinin ağustos ayında biteceğini belirten Gümrükçüoğlu, ''Şu anda stadın projesine çalışılmakta. Temeli atıldıktan 24 ay sonra tamamlanarak Trabzon'un ve Türkiye'nin hizmetine girecek'' dedi.

Gümrükçüoğlu, yapılan ve yapımı süren projelerin yanı sıra yapamadıkları projelerin Karşıyaka Vadisi rekreasyon projesi, modern terminal binası, modern semt pazarları, Trabzon konakları, kadınlar için spor kompleksi, kent arşivi ve kent müzesi, Minia Karadeniz, Boztepe'ye teleferik, bilim merkezi ve toptancılar sitesi olduğunu kaydetti.