Termal Turizm Merkezi Dağyenice’de İlk Kazma 'Yol'a Vuruldu

Bursa Valisi Şahabettin Harput, sağlık termal turizm merkezi yapılacak Dağyenice bölgesinde başlatılan yol çalışmalarını inceledi.

Termal Turizm Merkezi Dağyenice’de İlk Kazma 'Yol'a Vuruldu
' Dağyenice Termal Turizm ve Sağlık Projesi' kapsamında Bursa İl Özel İdaresi ekipleri yol açma çalışmalarına başladı.

Vali Şahabettin Harput, Genel Sekreter Bilal Çelik’ten çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Harput, bu projenin ülkenin en önemli vizyon projelerinden biri olduğunu söyledi.

Dağyenice bölgesinin dünyanın cennet köşelerinden biri olduğuna dikkat çeken Vali Şahabettin Harput, “Tabii ki ülkemizin en önemli vizyon projelerinden bir tanesi termal turizm ve sağlık projesini kurma çalışmalarımız burada devam ediyor. Bölgenin turizm bölgesi ilanından sonra mastır planı ve 25 binlik planı tamamlanmış olup, bölgedeki diğer alt yapı ile ilgili imar çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

Bölgede planlama çalışmaları tamamlandığında kendilerine müracaat eden yerli ve yabancı yatırımcılara bölgede yer tahsisine başlanacağını anlatan Harput, “Çünkü bölgede termal turizm sadece sağlık boyutunu, hasta insanların tedavisini, insanların sağlıklı yaşlanmasını veya hasta olmamasına yönelik çalışmalar yapmıyoruz. Aynı zamanda sularımızın şifasını, insan vücuduna gençlik ve dinçlik özelliğinin yanında bölgeye gelen insanın bölgenin tabii dokusuna, kuş seslerine, çiçek görüntülerine de şahit olmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Vali Şahabettin Harput, 22 Nisan’da Bursa’da yapılacak Türk-Arap Turizm Buluşması'na da değinerek, bu programın bölgenin tanıtımına önemli bir vesile olacağını sözlerine ekledi .