Şanlıurfa Yeni Teşvikle İhracatını 4 Katına Çıkarmayı Hedefliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı teşvik paketi, Şanlıurfalı yatırımcıları heyecanlandırdı.

Şanlıurfa Yeni Teşvikle İhracatını 4 Katına Çıkarmayı Hedefliyor
İhracatı yaklaşık 250 milyon dolar olan Şanlıurfa’nın teşviklerin yatırıma dönüşmesi ile yeni ihracat rakamını bir milyar dolar olarak açıkladı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Teşvikler sonucunda bir milyar dolar ihracat rakamı mütevazi kalır." dedi.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nca düzenlenen "2011 yılı değerlendirme ve 2012 yılına stratejik bakış' toplantısına katılmak için Şanlıurfa’ya gelen Mehmet Şimşek Toplantı sonrası Balıklıgöl’ü gezdi ve AK Parti teşkilatını ziyaret etti. Ardından şehit aileleri ile polisevinde görüşen Şimşek, burada birlik beraberlik mesajı verdi. Şanlıurfa Valiliği'ni de ziyaret eden Şimşek, şeref defterini imzaladı. Vali Celalettin Güvenç ve Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ile görüşen Şimşek, basın mensuplarının sorularını da cevapladı. Şanlıurfalılara müjdeli haberler veren Bakan Şimşek, ilin ciddi bir potansiyeli olduğunu, bunun yeni teşviklerle yatırıma dönüşeceğini ifade etti.

Şimşek konuşmalarını şu şekilde sürdürdü:“Urfa’nın potansiyeli çok büyüktür yeni teşvik paketi ile buradaki idarecilerimiz girişimcilerin önünü açacak. Ben inanıyorum ki Urfa için bir milyar dolarlık ihracat çok mütevazi bir rakam olacak. Ben inanıyorum ki bunu başaracak. Komşumuz Gaziantep 5 milyar dolarlık ihracat yapabiliyorsa Urfa da bunu başaracaktır. Yeter ki biz bu teşvikleri bir fırsata dönüştürelim. Rakamlara bakarak kötümser olmak yerine potansiyele bakarak nasıl harekete geçilebileceğini düşünmeliyiz. Biz maliye bakanlığı olarak ihracatçılara gerekli desteği vermeye hazırız.”