Samsun'da 'Dört Mevsim Seninle' Aile Eğitimi Semineri Düzenlendi

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü tarafından, mahkeme kararıyla rehberlik tedbiri uygulanan sanık ve hükümlüler ile eşlerine yönelik "Dört Mevsim Seninle" adlı aile eğitim semineri düzenlendi.

Samsun'da 'Dört Mevsim Seninle' Aile Eğitimi Semineri Düzenlendi
Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminere Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Cezaevi Savcısı Aydoğan Sansak, hükümlü ve sanıklar ile aileleri katıldı.

Seminerde Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi görevlileri tarafından "İletişim dili, beden dili, tartışma ve çatışmanın Sonlandırılması, çocuk eğitim ve boşanmalar" ile ilgili bilgiler verildi.

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan seminerde yaptığı konuşmada, " 21. yüzyılda insanlığın en ciddi endişelerinden biri, hiç şüphesiz çocukların ve gençlerin şiddete ve suça daha fazla eğilim göstermesidir. Yazılı ve görsel basın ile internet medyası yoluyla taşınan olumsuz örnekler gençlerin ve çocukların hayal dünyasını esir almaktadır. Ülkemizde Son zamanlarda tanık olduğumuz sıra dışı olaylar tesadüfi değildir. Yaşanan toplumsal gelişmeler geniş aileden çekirdek aileye geçiş, küresel sürecin sosyal hayatın her yanını derinden etkilemesi, göç, ekonomik sorunlar, eğitimdeki yetersizlikler suç olgusunun mutlak faktörleridir. Ancak, tam bunların ötesinde önemli bir gerçeğin doğru bilinmesinde fayda vardır. Şiddet şiddeti doğuruyor. Şiddet, ailede, okulda, sokakta, kurumlarda, kısacası hayatın her yerinde var. Çocuklar ve gençler önce kendileri şiddete maruz kalıyor ve Sonra başkalarına şiddet uyguluyor. Çocuklarda şiddet, saldırganlık ve suç eğiliminin artması bütün toplumun geleceğini, ekonomiyi, eğitimi, siyaseti, sosyal barışı, hukuk düzenini, can güvenliğini tehdit edeceği gerçektir. Herkesin 'bana düşen nedir?' sorusunu sormaya başladığı an, çocuk ve gençlere ait en içinden çıkılmaz görünen sorunların bir bir çözüme kavuştuğunu göreceğiz" dedi.

Seminere katılanlara aile eğitimi sertifikası verildi .