Özel Sanko Anadolu Lisesi Öğrencileri Kariyer Hedeflerini Belirliyor

Özel Sanko Anadolu Lisesi, meslek seçimi konusunda öğrencilerinin bilinçli adım atmaları için, 9. ve 10. sınıf öğrencilerine alanında uzman kişilerle buluşmalarını sağlayan Meslek Tanıtım ve Kariyer Günleri düzenledi.

Özel Sanko Anadolu Lisesi Öğrencileri Kariyer Hedeflerini Belirliyor
Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen Meslek Tanıtım ve Kariyer Günleri'ne katılan çeşitli meslek temsilcileri, deneyimlerini öğrencilerle paylaştı ve önerilerde bulundu.

Öğrencilerin tercih edecekleri meslekler hakkında doğrudan bilgi edinmelerini amaçlayan paylaşımda Elektrik Mühendisi Dr. Talat Kılcı, Hakim Emsal Sergen, Ağız ve Çene Cerrahisi Uzmanı ve Diş Hekimi M. Tamer Kutsal, İşletme alanında Üretim Planlama Uzmanı Deniz Bulut, Dr. Mesut Kılyar, Dr. Mahir Çopur, Kimya Mühendisi Kemal Kalender, Makine Mühendisi Cihan Ayla, Uluslararası Ticaret Uzmanı Muzaffer Gören, Uzman Psikoterapist Belgin Aslantaş ve Eczacı Melis Günal tecrübelerini aktararak, mesleklerinin gereklilikleri ve nasıl icra edildiği konularında bilgi verdiler.

Ayrıca Özel Sanko Anadolu Lisesi'nde uygulanan “Hayata Hazırlama Projesi” kapsamında öğrenciler, yaz tatilinde yapacakları en az iki haftalık gözlem stajları için meslek elamanlarından destek aldı.

Özel Sanko Anadolu Lisesi Müdürü Savaş Bektaşoğlu, bu organizasyonun öğrencilerin yılsonunda ders seçimini daha sağlıklı yapmalarını ve kariyer hedeflerini şimdiden belirleyerek geleceğe net bakmalarını sağlayacağını söyledi .