Kuruluş Yıl Dönümü Nedeniyle Polis Araç Gereçleri Sergisi Açıldı

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 167. yıldönümü nedeniyle polis araç gereçleri sergisi açıldı, mobil elektronik sistem entegrasyonu kameralarına yansıyan görüntüler basına dağıtıldı.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi'ndeki ''Polis Araç Gereçleri'' sergisinin açılışını, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl Garnizon Komutanı Albay Turhan Talu, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice birlikte yaptı.

Sergide, Hacımüftüoğlu ve beraberindekilere polis araç gereçleri hakkında bilgi verildi.

Bakırcı, tabanca ve tüfekleri bir süre inceledi.

Hafta dolayısıyla çeşitli etkinliklerde dereceye girenlere hediye verildi.

Daha sonra Rize'de meydana gelen ve MOBESE kameralarınca görüntülenen bazı trafik kazası ve ilginç olayların görüntüleri, Rize Emniyet Müdürlüğü tarafından basına dağıtıldı.

Rize Emniyet Müdürlüğünce oluşturulan mobil elektronik sistem entegrasyonu kapsamında kentin çeşitli noktalarına konulan 60 kameraya, yaşanan bazı trafik kazaları ve ilginç olaylar yansıdı.

Yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazalarının aşırı hız, hatalı dönüş, kırmızı ışık ile benzeri kural ihlalleri sonucu meydana geldiği görüldü.

Kameralara trafik kazalarının yanı sıra ilginç görüntüler de takıldı. Görüntülerde, Atatürk Caddesi'ndeki bir iş yerine hırsız girdiği kameralara yansıyor. Bir başka görüntüde ise Menderes Bulvarı yol ortasında oturan bir kişi trafiği tehlikeye düşürüyor.

Kaçmayı başaran bir hayvanın ise sahibini ve görevlileri saatlerce oyaladığı MOBESE kameralarınca kaydedildi.
Kaynak: AA