KTO’dan Yeni Teşvik Sistemine Kısmi Destek

Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, yeni teşvik paketinin Türkiye’nin en önemli sorunu olan bölgesel gelişmişlik farklarını gidermesi açısından olumlu olmasına karşın, il bazlı bölgesel sistemin eksiklikleri olduğunu söyledi.

Öztürk konuyla ilgili yaptığı açıklamada, açıklanan yeni teşvik sisteminin bölgeler arası gelişmişlik farklarını kapatması açısından önemli olduğunu ancak yeni sistemin Konya açısından eksiklikler taşıdığını dile getirdi.

İllerin hangi kriterlere göre bölgelere ayrıldıkları konusunda açıklama beklediklerini ifade eden Öztürk, “Konya, ülkemizin merkezi bir şehri olarak bölgesel gelişmişlik farklarını gidermek amacıyla yatırım alması gereken şehirlerin başında gelmekteydi. Konya son dönemde bölgesindeki diğer illerle birlikte kalkınma planları üzerinde çalışmaktaydı. Şehrimize bundan sonraki yapılması düşünülen yatırımlarla birlikte şehrimizin iş gücü de bölgemizdeki diğer illere kayabilir. Bu da ilerleyen dönemde sosyo-ekonomik açıdan sorun oluşturur. Bu açıdan eksiklikler taşıdığına inandığımız yeni sistem şehrimizin gelişmesine olumlu etkisi sınırlı olacaktır. Konya yatırımlar için sağladığı avantajlarla birlikte daha fazla yatırımcı alabilecek bir bölgede değerlendirilmeliydi” dedi.

Yeni teşvik sisteminde stratejik yatırımların 5. bölgede değerlendirileceğini ifade eden Öztürk, “Konya üretim çeşitliliğiyle stratejik yatırım alabilecek şehirlerin başında gelmektedir. Bundan sonraki dönemde hedefimiz bu yatırımların şehrimize kazandırılması olacaktır” şeklinde konuştu .