CHP'li Loğoğlu'ndan Hükümete Dış Politika Eleştirisi - Ankara

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, dış politika konusunda hükümeti eleştirdi.

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin dış politikasını değerlendiren Loğoğlu, "AK Parti dış politikası, Türkiye'yi sadece yalnızlığa değil en önemli komşuları olan İran, Irak ve Suriye ile tırmanan ve sonu belirsizlikle dolu bir gerginliğe sürüklemektedir. AK Parti, herkese akıl ve ders verme saplantısından vazgeçmeli, konuşmak kadar dinlemeyi de bilmeli." dedi.

Gidişatın yanlış ve tehlikeli olduğunu aktaran Loğoğlu, "Çünkü dış politika hatalarının maliyeti tüm ulusumuzu ilgilendirir ve bu maliyetler ağır, kalıcı olur. Özellikle, bölgemizde İsrail'in İran'a olası bir saldırısından söz edildiği bu günlerde, Türkiye'nin sükunet ve istikrar yönünde yatıştırıcı politikalar izlemesi gerekmektedir. Ulusal güvenliğimiz ve çıkarlarımıza uyumlu, bağımsız, dengeli ve sonuç alıcı bir dış politikaya ihtiyaç vardır. AK Parti, ilkesiz, çelişki ve sapmalarla dolu bir dış politika izlemektedir." diye konuştu.

Toplantı sonrasında basın mensuplarının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Harp Akademilerindeki konuşmasının bir 'hazır olun' talimatı olup olmadığı şeklindeki sorusunu değerlendiren Loğoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı, orduların başkomutanı olarak, ülkeye yönelik bir tehdide karşı hazır olunmasını ister. Bu doğaldır. Bir müdahale için 'hazır olun' anlamında olduğunu sanmıyorum." şeklinde konuştu .