Burç Öğrencileri Matematik Yarışmasından 10 Madalya İle Döndü

Burç Öge İlköğretim Okulu öğrencileri, Akdeniz Matematik Yarışmasından 9 altın, bir gümüş madalya ile döndüler.

Burç Öğrencileri Matematik Yarışmasından 10 Madalya İle Döndü
Özel Öğretim Kurumları Derneğine (Öz-Öğret-Der) bağlı okulların katılımıyla Hatay’ın İskenderun ilçesinde yapılan ve 14 okuldan 210 öğrencinin katıldığı Akdeniz matematik yarışmasında öğrencilerinin bir kez daha adeta destan yazdıklarını belirten Okul Müdürü Abdullah Akça, tüm öğrencilerini kutladı.Akça, yarışmada hem okullarının hem Adana’nın gururu olan öğrencileri Ömer Ateş, Furkan Çınar, Leyla Nur Karaytuğ, Şeyma Sarıkurt, Eren Can Gür, Mustafa Kılıçlı, Y. Emre Güven, Ayşe Korkmaz ve M. Enes Kangöz’in altın, Melike Zehra Çavuş’un ise gümüş madalya kazandığını kaydetti.

Burç Okulları Matematik Zümre Başkanı İbrahim Doğan ise, “Burç Okulları olarak matematik olimpiyatlarındaki başarının bizim için büyük önemi var. Bu nedenle oluşturduğumuz olimpiyat takımını, bu tür yarışmalara büyük bir özenle hazırlanıyoruz’’ dedi.

Doğan, bu başarının tesadüf olmadığını belirterek, bu yıl Amerika’da yapılan 27. Uluslar arası ilköğretim matematik yarışmasında da öğrencilerinin 18 madalya kazandığını kaydetti.