Bostaniçi Beldesinde Ağaçlandırma ve Yeşillendirme Çalışması

Van'ın Bostaniçi Beldesi Belediyesi, bahar aylarının gelmesi ile birlikte beldede yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışması başlattı.

Bostaniçi Beldesinde Ağaçlandırma ve Yeşillendirme Çalışması
Bostaniçi Belediyesi Park ve Bahçeler Birimi, havaların ısınması ve bahar aylarının gelmesi ile birlikte beldede yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışması başlattı. Belediye Park ve Bahçeler Birimi tarafından belde de bulunan yeşil alan ve parklar yaz mevsimine hazırlıyor. Park ve Bahçeler Birimi tarafından Kurtuluş Caddesi başta olmak üzere Okul Caddesi ve belediye binasının bulunduğu yollarda yeşillendirme, çimlendirme ve ağaç dikme çalışması yapıldı. Belediye ekipleri tarafından çapalanan torakardından çim ve ağaç dikimi yapıldı. Yeşile ve doğaya önem veren belediyecilik anlayışıyla halka hizmet eden belediye belde merkezinde bulunan caddelerin refüj ve belde genelinde bulunan boş alanlarda ağaçlandırma çalışması yapacak. Belde dokusunu zenginleştirmeyi amaçlayan belediye 2012 yılında beldenin tamamını yeşillendirmeyi hedefliyor. Belde genelinde sürdürülen ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarına ilişkin bilgi veren Belediye Park ve Bahçeler Birimi Sorumlusu Esmer Kara, belde genelinde sürdürülen ağaçlandırma çalışmasının tüm hızıyla devam ettiğini, Gündoğdu Mahallesinde bulunan Aydın Erdem Gençlik Parkı başta olmak üzere beldenin değişik noktalarına ve yol güzergahlarına çok sayıda ağaç dikimin yapıldığını söyledi.

Kara, "Belediye olarak sürdürdüğümüz ağaçlandırma çalışmamız 2012 yılı itibari ile hedeflediğimiz 2 bin değişiktürde ağaç ve çiçeklerden oluşan dikimlerle sürdüreceğiz. Geçen hafta çok sayıda kurum ve temsilcisinin katılımı ile Gündoğdu mahallesinde bulunan Aydın Erdem Gençlik Parkı 180 adet çam ağacı diktik. Yine belde genellinde sürdürdüğümüz ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmamız devam ediyor. Bu yıl itibari ile startını verdiğimiz ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarının tamamını gerçekleştirerek önümüze koyduğumuz hedefe ulaşmaya çalışacağız" dedi.

Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş ise, Park ve Bahçeler Birimi tarafından gerçekleşen ağaç dikimini yerinde inceleyerek, sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Belde genellinde sürdürülen çalışmalar hakkında açıklamada bulanan Ergüneş, ekolojiyi koruyan, doğayı önemseyen belediyecilik anlayışıyla ile belde genelinde ağaçlandırma çalışmasının yapıldığını belirtti.

Ergüneş,"Belediye olarak temel felsefemiz ekolojik dengeyi korumak, yarınlara kalıcı miraslar bırakmaktır. Belde genellindesürdürdüğümüz ağaçlandırma çalışması ile hem beldenin yeşil bitki örtüsüne katkı sağlayacağız hem de görüntü kirliğinin sıfıra indirerek daha temiz, yaşanılabilir, doğayla bütünleşen bir belde yaratacağız" dedi.