Bilgi Evleri'nin Minikleri 4 Milyon Sayfalık Kitap Okudu

Ankara Mamak Belediyesi Bilgi Evleri’ne devam eden öğrencilerin, sistemli olarak yürütülen programlar sayesinde 4 milyon sayfa kitap okuduğu bildirildi.

Bilgi Evleri'nin Minikleri 4 Milyon Sayfalık Kitap Okudu
Mamak Belediyesi'nden yapılan açıklamada, belediye bünyesinde kurulan 11 Bilgi Evi’nde yürütülen programlarla öğrencilere düzenli kitap okuma alışkanlığı kazandırıldığı kaydedildi. Açıklamaya göre, 2011–2012 eğitim öğretim yılının başlangıcından bu yana Bilgi Evleri’nde gerçekleştirilen kitap okuma programlarında öğrenciler 4 milyon sayfaya ulaştı.

Bilgi Evleri bünyesinde kurulan kütüphanelerde, Türk ve dünya klasiklerinin önemli örneklerinin yanı sıra Son dönemde yaşayan önemli yazarların eserleri de bir arada bulunuyor. Kitap sayısı bakımından zengin olan kütüphaneler sayesinde Bilgi Evleri'nin hedeflenen başarının üzerine çıktığı öğrenildi. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, yaptığı açıklamada, Bilgi Evleri’nin Mamaklı miniklerin eğitimlerine ciddi katkısının olduğunu belirtti.

Başkan Akgün, "Bilgi Evlerimiz her türlü donanıma sahip. Bu mekânlarda alanında uzman ekipler çalışmalar yürütüyor. Mamaklı minikler eğitim hayatında başarılı çalışmalara imza atıyor. Bugün Bilgi Evleri minikleri okudukları kitap sayısıyla adeta rekor kırmış. Öğrencilerimize sunduğumuz imkânlara, öğrencilerimizde güzel ve başarılı çalışmalarla karşılık veriyor.” dedi .