BBP Genel Başkanı Destici: 'Ordu İhtilal Ordusu Düzeninden Çıkarılıp Sınırlara Kaydırılmalı'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, ordunun ne savunma ne de taarruz ordusu olduğunu savunarak, ordunun darbeye göre kurgulandığını bildirdi.

Destici, ordunun ihtilal ordusu düzeninden çıkarılıp sınırlara kaydırılması gerektiğini kaydetti

Ankara'daki medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Destici, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sivil demokratik anayasa istediklerini belirten Destici, bu konuda orduya da göndermelerde bulundu. Ordunun ne savunma ne de taarruz ordusu olduğunu belirten Destici, "Darbeye göre kurgulanmış. Anadolu'nun her şehrine ona göre yerleştirme yapılmış. İhtilal ordusu düzeninden çıkarıp sınırlara kaydırılmalı. Devleti milletten korum değil, ülkeyi dışarıdan koruyacak şekilde sınırlara kaydırılmalı"diye konuştu.

"DARBECİLER GETİRİLMELİ, DURUŞMA CANLI YAYINLANMALI"
BBP Genel Başkanı Destici, 12 Eylül referandumunda 26 maddenin hepsini benimseyerek 'evet' dediklerini hatırlatarak, "Pakete baktık ama kimden geldiklerine bakmadık. Paketteki maddeler hazırladığımız 'Biz Türkiye'yiz' programına uygundu" dedi.

Ayrıca 12 Eylül Mağdurlarının Hak Arama Komisyonu kurduklarını hatırlatan Destici, 12 Eylül hukukunun yok sayılmasını istediklerini vurguladı. Darbeleri vatana ihanet olarak algıladıklarını belirten Destici, bütün darbelerin sonuçlarında devlet-millet kaybettiğini, ülkenin 20-30 yıl geriye gittiğini kaydetti.

12 Eylül davası ile ilgili Destici, darbecilerin getirilip duruşmanın canlı yayınlanması gerektiğini ifade ederek, "Herkes ibret almalı. Bu zihniyetin yargılanması lazım. Şahıslar değil, temsil ettikleri zihniyet önemli" açıklamasında bulundu.

Referandum sürecinin sadece hükümetin değil, sağduyulu toplumun topyekün başarısı olduğunu belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Her partiden insanlar oy verdi. Şu anda sağlam konsensüs iyi değerlendirmek lazım ve üzerine gitmek lazım. Diğer partilerin müdahil olması güzel. Dava açılmaz deniyordu. İnşallah ceza aldıklarını da göreceğiz."

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in 12 Eylül davasına müdahil olmamasıyla ilgili Destici, Demirel'in her dönemdeki çizgisinde 'dün dündür, bugün bugündür' mantığı olduğunu aktararak, "Ergenekon ve 28 Şubat'ta ilgili hakkında davalar var. Bu sebeple müdahil olmamış olabilir" dedi.

"TERÖR BİTMEDEN İLK 10 ÜLKE ARASINA GİREMEYİZ"
4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili kendilerinin 5+4+3 hazırladıklarını bildiren Destici, yeni teşvik paketi konusunda güvenlik olmadığı için kimsenin gidip dağ başına yatırım yapmayacağını savundu. Ekonominin siyasi istikrara bağlı olara gittiğini ancak rakamların açıklandığı gibi olmadığını öne süren Destici, terör bitmeden Türkiye'nin ilk 10 ülke arasına giremeyeceğini vurguladı. Destici, terörden dolayı ülkenin dolaylı olarak 2 trilyon dolar zarar ettiğine dikkat çekti.

Suriye konusunda hükümeti eleştiren Destici, "Açık ve net bilgi verilmiyor. Müdahale edilme niyeti var gibi hareket ediliyor. İslam dünyasında her yer katliamla sömürülüyor. Gerçek sebep ne? Bunu milletle paylaşmaları lazım. Türkiye'ye bir rol verildiği iddialarını doğru bulmuyorum ama itham altında da kalmamalı. Bizim Suriye'ye doğrudan müdahalemiz doğru değil. 2 milyon Türkmen var" dedi.

Esat'ın temsilcisinin albaya karşı gazetecileri verebileceklerini söylediğini ifade eden Destici, Esat yanlısı köylülerin, etraflarının Sünni köy olması nedeniyle gazetecileri köyden çıkaramadıklarını kaydetti.

Destici, BBP Eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun kazası ile ilgili de, "Savcılar belge ve bilgileri hukuksallaştırabilirse dava çok ayrı seyredecek. Yarı yarıya aydınlanacak. Bize gelen belgeler de var. Hepsini açıklamadık. Bize bazı uyarılar geliyor 'Birilerini çok suçluyorsunuz gibi' diye." dedi