Başkan Akaydın, Perşembe Akşamı Bisikletçileri'nin Konuğu Oldu

Antalya'da ''Perşembe Akşamı Bisikletçileri'' adıyla bir araya gelen grubun kentteki 100'üncü turuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da katıldı.

Antalya'daki Perşembe Akşamı Bisikletçileri, periyodik olarak her hafta düzenledikleri kent turuna, dün akşam Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı da davet etti. Tur, Konyaaltı Caddesi'ndeki Atatürk Parkı önündeki Türkan Saylan Anıtı önünden başladı.

Tura katılan Başkan Akaydın, kent sporlarının en iyisi yürüyüş ve bisiklet kullanmak olduğunu söyledi.

Herkesin yürüyüş yapabildiğini, ancak bisiklet kullanmanın yaygın olmadığını anlatan Akaydın, Antalya halkında farkındalık yaratmak amacıyla pedal çevirdiğini belirtti.

Vatandaşların bisiklet kullanımını yaygınlaştırmayı hedeflediklerini kaydeden Akaydın, şöyle konuştu:

''Toplu taşıma kartıyla bisiklete binebilme ve gidilen duraklarda bisikleti bırakabilme gibi bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Ancak Antalya'da geçmişte şehir planlamasında bisiklet yolları planlanmadığı için bir takım zorluklar yaşıyoruz. Bunu aşmak için dünya ülkelerinde olduğu gibi kaldırımlarda yaya yoluyla ortak bisiklet kullanımını sağlayacağız. Yeni açılacak yollarda ise bisiklet yolları planlanacak.''

Perşembe Akşamı Bisikletçileri Grup Sözcüsü Çilem Günebakan da 100'üncü turu tamamladıklarını belirterek, bisikletin bir toplu ulaşım aracı olduğunu insanlara anlatmak istediklerini kaydetti.

Günebakan, trafikte bütün kurallara uyarak, bisiklet kullandıklarını, bisiklet kullanan kişi sayısının artmasını ümit ettiklerini ifade etti.