Bakan Şahin'den Ak Parti Çorum Teşkilatına Ziyaret

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, yeni teşvik paketi hakkında açıklamalarda bulunarak, "Amacımız, hep beraber ekonomik pastayı büyütmek" dedi.

Bakan Şahin'den Ak Parti Çorum Teşkilatına Ziyaret
Bir dizi ziyaret ve açılışlarda bulunmak üzere Çorum'a gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AK Parti Çorum İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada partililere seslenen Bakan Şahin, yeni teşvik paketi ve AK Parti hükümetinin yaptığı çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan açıklanan yeni paketin yatırımcıya bir çok muafiyet getirdiğini belirtti.

AK Parti'nin yola çıktığında ülkede kişi başına düşen milli gelirin 3 bin dolar iken bugün 10 bin dolara yükseldiğini belirterek, Başbakan Erdoğan tarafından konulan 15 bin dolar hedefine en kısa sürede ulaşılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Bu büyük pastanın hakça ve adilce paylaşılması gerektiğini ve bu konuda bakanlığına büyük görev düştüğünü anlatan Bakan Şahin, "Bakanlığımız yeniden yapılandırıldı. Bakanlığımızın görevi sadece kadın ve şiddetle ilgili değil. Yoksullukla mücadele de bizim en önemli görev alanlarımızdan birisi. Çocuğun ve yaşlımızın yanında da olmak bizim görev alanlarımızın içerisinde. Aile ve toplumu korumakta biçim için önemli. Göreve geldiğimizde kadınlara yönelik şiddet haberleri 3. sayfalarda manşet olmayabaşlamıştı. Radikal tedbirler almamız gerekiyordu. Biz bunu 8 Mart'ta başardık. Bütün partilerin oy birliğiyle kadına yönelik şiddet yasasını meclisten çıkardık. Ortak aklı önemsedik, dinledik ve birlikte başardık. Bu bizim yurt dışındada hanemize önemli bir başarı olarak yansıdı. Avrupa konseyi şuanda bizi dünyaya örnek gösteriyor" diye konuştu.

Toplumun bütün kesimlerini önemsediğini vurgulayan Bakan Şahin, herkesin bakanı olduğunu ve toplumun her kesiminin yanında olacağının altını çizdi. 2008 yılında dünyada patlak veren krizde petrol ve dolar zengini ülkelerin sosyal politikalara olan desteklerini kısıtladığına dikkat çeken Şahin, "Biz kendi modelimizi oluşturacağız, kimin ihtiyacı varsa ona yardımcı olacağız dedik. Sosyal devlet bu demek. Zenginle fakirin arasındaki uçurumu kapatmadığımız zaman, sessiz yığınların sesi olmadığımız zaman bizim için hiçbir kalkınma hedefi olamaz. Her şey insan için. İnsan merkezli çalışma modelinde Başbakanımızın önderliğinde koyduğumuz hedefler çokönemli. Geldiğimiz noktada önemli mesafeler kat ettik ama yeterli değil. Bizi biz yapan değerleri muhafaza edeceğiz. Değişimin öncüsü olacağız. İşte o yüzden 4+4+4 yeni eğitim sistemiz de çocuklarımızın yeteneklerine göre ayrıldığı 12 yıllık bir zorunlu eğitim sistemini hayata geçiriyoruz. Bölgeler arası kalkınmışlığı azaltmaya çalışıyoruz. Anası, babası kim olursa olsun. Dili, dini, inancı ne olursa olsun herkes insandır. Birinci sınıf yaşamak zorundadır. Bizim bu misyonumuzda tüm insanlarımıza ihtiyaçvar. Bizim milletle, milletin bizimle olan gönül bağını güçlü tuttuğumuzda güçlü bir millet güçlü bir devlet olacağız" dedi.

TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum milletvekili Cahit Bağcı, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve diğer partililerinde hazır bulunduğu ziyarette AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan Bakan Şahin'e bakır ibrik hediye etti .