Avrupa Birliği Fonlarından Çiftçiye 15 Milyon Tl Destek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) hayvancılık, gıda, kırsal turizm ve su ürünleri yetiştiriciliği gibi sektörlerde proje hazırlayan Konyalı çiftçiye 15.6 milyon TL geri ödemesiz hibe veriyor.

Avrupa Birliği Fonlarından Çiftçiye 15 Milyon Tl Destek
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’ndan fon kullanımı için yetki alan TKDK, Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı kapsamında, Konya’da 6 proje sahibiyle sözleşme imzaladı. KTDK Konya İl Koordinatörü Ali Ergin, IPARD Programı çerçevesinde başta hayvancılık, gıda, kırsal turizm ve su ürünleri yetiştiriciliği başta olmak üzere, 10 farklı çerçevede proje hazırlayan başvuru sahiplerine geri ödemesiz AB hibesi verildiğini söyledi.

KTDK’nın, 30 Ağustos 2011’de AB Komisyonu'ndan fon kullanımı için yetki devri aldığını aktaran Ergin, “2. Başvuru Çağrı Dönemi kapsamında IPARD Programı çerçevesinde TKDK Konya İl Koordinatörlüğü; 6 adet faydalanıcı ile toplam proje yatırım tutarı 15 milyon 599 bin 533 TL’lik sözleşme imzaladı. Sözleşmelerin imzalanması sonrasında, faydalanıcılar, projeleri kapsamındaki yatırımlarla ilgili iş ve işlemlere başlayacaklar ve yatırım sonrasında harcamalarına yönelik kurumdan ödemelerini alacaklar.” dedi.

Projeler hakkında bilgi veren KTDK İl Koordinatörü Ergin, Doğanhisar, Çumra ve Karatay ilçelerinde gerçekleştirilecek süt üreten hayvancılık işletmelerine yönelik yatırımlar çerçevesinde, sözleşme imzalanan 3 projenin toplam yatırım tutarının 5 milyon 32 bin 750 TL, Karapınar ve Ereğli ilçelerinde gerçekleştirilecek süt ve süt ürünleri üreten gıda işletmelerine yönelik yatırımlar çerçevesinde sözleşme imzalanan 2 projenin toplam yatırım tutarının, 10 milyon 67 bin 853 TL olduğunu aktardı. Ergin, Ilgın ilçesinde yapılacak et ve et ürünleri üreten gıda işletmelerine yönelik yatırımlar çerçevesinde sözleşme imzalanan 1 projenin toplam yatırım tutarının da 498 bin 950 lira olduğu bilgisini verdi. KTDK İl Koordinatörü Ergin, 3. ve 4. başvuru çağrı dönemlerinde kabulü gerçekleştirilen başvuru paketlerinin idari kontrolü ve sözleşme öncesi işletme denetiminin devam ettiğini belirterek, “Kurum merkezinde yapılacak mali analiz sonrasında destek almaya hak kazanan projeler ile sözleşme imzalanacak. Ayrıca, TKDK Konya İl Koordinatörlüğü, 5. başvuru çağrı dönemi kapsamında 13 Nisan 2012 tarihine kadar başvuru paketlerinin kabulüne devam edecek.” diye konuştu.