Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın Açıklaması

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, ''Antalya turizmde dünya markası. Tarımda da Türkiye markası bir kentiz. Sporda da marka bir şehir olmak istiyoruz'' dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Spor Yazarları Derneği iş birliğiyle hazırlanan, ''Antalya Spor Şehri'' projesi, Antalya Kültür Merkezi'nde tanıtıldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, aralık ayındaki TSYD toplantısında, Antalya'yı nasıl spor kenti yapabilecekleri konusunda fikir cimnastiği yaptıklarını söyledi.

Antalya'da kamuya ait spor tesisi sayısının az olduğunu belirten Akaydın, özel sektörün ise çok sayıda spor tesisi bulunduğuna işaret etti. Akaydın, kentteki tesislerin birçoğunun spor turizmi için kullanıldığını ve birliktelik sağlamak istediklerini dile getirerek, ''Antalya turizmde dünya markası. Tarımda da Türkiye markası bir kentiz. Sporda da marka bir şehir olmak istiyoruz'' dedi.

TSYD Genel Başkanı Esat Yılmaer de sporda kulüp yöneticilerinin bilgi ve becerisinin, taraftarlarda ise eğitim ve spor kültürünün ''eksik'' olduğunu belirtti.

Projenin Türk sporuna, spor gazeteciliğine ve halkın spor bilincinin oluşmasına büyük yarar sağlayacağına değinen Yılmaer, ''Tüm bunları hayata geçirebilmek için bir yerden başlamamız gerekiyordu. Yer olarak Antalya olmalı diye düşündük. Bu projenin ilk adımını atıyoruz. Süreç içinde eğitim çalışmalarını burada yapacağız'' diye konuştu.

Projenin sponsor firmasının temsilcisi Murat Şamil Şen ise bir spor kulübünün taraftar, hakem, oyuncu, antrenör ve profesyonel yönetici yetiştirebilmesi gerektiğini vurguladı. Proje kapsamında bu yönde bir altyapı hazırlanacağını belirten Şen, ''Eğitim sistemi kurulacak. Mevcut spor kulüplerinde çalışanların eğitimden geçirilmesi söz konusu olacak'' ifadesini kullandı.

Söz konusu proje için en uygun yerin Antalya olduğunu ifade eden Şen, kentin yurt dışındaki spor kulüpleri ve turistler tarafından çok iyi bilindiğini, ayrıca uluslararası havalimanı ile konaklama ve spor tesislerine de sahip bulunduğunu vurguladı.

-''Antalyaspor'a da büyük katkı sağlayacak''-

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı ve Medical Park Antalyaspor Yöneticisi Bülent Yıldırım da sporda sürdürülebilir başarı elde edilmesi için ekonomik girdi olması gerektiğini söyledi.

Ekonominin sağlıklı, nitelikli yürümesi için yetişmiş, eğitimli yöneticilere ihtiyaç olduğuna işaret eden Yıldırım, şöyle konuştu:

''Antalyaspor bu konuda önemli yatırımlar yaptı. Projenin uygulanması konusunda Antalyaspor ve Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün uygulama vizyonu olması için her türlü teknik altyapı hazır. Bu projeyle nitelikli yöneticilerin yetişmesiyle her iki takım önemli başarılar elde edecek. Proje, Antalyaspor'a da büyük katkı sağlayacak.''

-Proje-

Antalya'da yaklaşık 4 sene sürecek proje, ikişer yıllık iki etapta yürütülecek. Proje kapsamında eğitim merkezi kurulacak. İlk etapta futbol altyapısında eğitimler verilerek, futbolcu yetiştirilecek. Daha sonra basketbol ve diğer spor dallarında eğitimler düzenlenecek. Proje kapsamında ayrıca spor yöneticileri de yetiştirilecek.

Eğitimleri başarıyla tamamlayanlara sertifika verilecek proje kapsamında uluslararası spor festivali de yapılacak .