Alparslan Türkeş İçin Mevlid Okutuldu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski Genel Başkanı Alparslan Türkeş, ölümünün 15.yılında Amasya’da dualarla anıldı.

Alparslan Türkeş İçin Mevlid Okutuldu
Amasya Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanlığı tarafından merhum Alparslan Türkeş için Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okutuldu.Büyük Ağa Medresesi'nde düzenlenen programa, MHP İl Başkanı Ahmet Fatih Coşar, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program sonrası açıklama yapan MHP İl Başkanı Coşar, Türk siyaset tarihinde hikâyesi en zor anlatılabilecek liderlerden birinin Alparslan Türkeş olduğunu belirtti.

"Türk milliyetçiliği davasında Alparslan Türkeş isminin, inanç, istikrar, dik duruş ve cesaret ile hayat boyu sürmüş şerefli bir ömrün bütünü ve destanı olduğunu" söyleyen Coşar, “Bütün hayatını Türk milletine ve İslam âlemine adayan, rahmetli başbuğumuz birlik ve beraberlik ruhunun hep canlı kalması gerektiğini her fırsatta söylerdi. Bunun içinde en büyük etkenin Allah'a iman ateşi olduğunu özellikle vurgulardı. Vatanı ve davası uğruna ömür boyu çile çeken, Türk dünyasının bilge lideri büyük dava adamı Başbuğ Alparslan Türkeş'in aramızdan ayrılışının 15’nci yıldönümünde rahmetle anıyoruz.“ şeklinde konuştu