7. ATSO Antalya Türk Müziği Günleri Başladı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) 130'uncu kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında bu yıl yedincisi düzenlenen geleneksel 'Antalya Türk Müziği Günleri', ATSO Atatürk Konferans Salonu'nda TRT Antalya Radyosu Çocuk ve Gençlik Koroları'nın konseriyle başladı.

7. ATSO Antalya Türk Müziği Günleri Başladı
Antalya Türk Müziği Günleri'nin açılışına TRT Bölge Müdürü Hüseyin Arslangiray, ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan ATSO Başkan Yardımcısı Adnan Vücudi Özen,”130'uncu yılımızda Türk Müziği Günleri'nin ulaştığı görkem, bize ayrı bir mutluluk ve gurur vermektedir. Yedinci yılında, artık rüştünü ispat etmiş olan bu organizasyonumuz, kuruluş yıldönümü etkinliklerimizin önemli bir parçası olarak geleneksel hale geldi. Bu organizasyonla Antalya'mızdaki tüm koroların eksiksiz katılımı ile aynı ortamda sanat icra etmelerini sağlayarak bir ilki gerçekleştirdik” dedi.

Bir ülkenin insan kaynaklarının eğitim, kültür ve sanatla geliştiğini vurgulayan Özen, “Bu demektir ki, ekonomi de kültür ve sanatla gelişmektedir. Özellikle Antalya gibi bir turizm başkentinde kültür ve sanat stratejik gelişme faktörüdür. Türkiye kültür ve sanat alanında halen olması gereken yerde değildir, gerekli ilerlemenin olduğu da söylenemez. Nüfusumuz 74 milyondur; ülkemizde çalışan nüfus 24 milyondur. Ancak çalışan nüfus içerisinde kültür, sanat, spor, eğlence gibi alanlarda çalışan kişi sayısı sadece 100 bindir. Yani ülkemizde sanatçı sayısı, sanat ile hayatını kazanan sayısı çok düşüktür. Eğitim sistemimizde sanat eğitimi, müzik eğitimi kağıt üzerinde kalmıştır. Genç kuşaklar, Klasik Türk Müziğinden, hatta Halk Müziğinden bihaberdir. Çünkü televizyonlarda, medyada, müzikli yerlerde pop müzikten başka müzik yoktur. Dolayısıyla bu tür organizasyonlar bu zenginliğin korunması ve yeni nesillere aktarılması için tek yol olarak kalmıştır. ATSO, her zaman kültür ve sanat çalışmalarına destek vermiş, sponsor olarak bir çok etkinliğe katkı sağlamıştır” diye konuştu.

36 TOPLULUK SAHNE ALIYOR
Bu yıl, Antalya Türk Müziği Günleri'nin gündüz bölümlerinde 19 Türk Sanat Müziği Korosu ve 17 Türk Halk Müziği Korosu olmak üzere toplam 36 topluluğun sahne alacak. Etkinliğin akşam bölümlerinde ise TRT Genel Müdürlüğü Müzik Dairesi Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Üsküdar Musiki Cemiyeti ve Fethiye Ölüdeniz Belediyesi'ne bağlı ses ve saz sanatçıları müzik tutkunları ile buluşacak.

Türk Müziği ile ilgili önemli sanatçıların söyleşi ve sohbet programlarının yanı sıra İsmail Baha Sürelsan'ın doğumunun 100.yılı nedeni ile bir anma programı yapılacak.

MÜZİK ENSTRÜMANLARI SERGİSİ AÇILDI
Etkinlik kapsamında Konferans Salonu'nun fuayesinde 'Geçmişten Bugüne Türk Sazları Sergisi'nin açılışı yapıldı. Sergide, geçmişi 6 bin yıla dayanan Müzik enstrümanları sanatseverleri izlenimine sunuluyor.

ANTALYA'NIN HER YERİNDEN ULAŞIM İMKANI
Etkinliğe katılmak isteyen sanatseverler için; 6-7-8 Nisan tarihlerinde saat 11:00 ve akşam 18:00 saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'ndan hareket - Eski ATSO Binası - Topçular - ATSO Hizmet Binası istikametinde geliş ve akşam program bitiminde ATSO Hizmet Binası hareket - Kepez - Konyaaltı - Lara bölgelerine dönüş olmak kaydıyla servis yapılacağı bildirildi .