Kaf Dağı Platformu Toplantılarının İlki Kayseri'de Yapılacak

Kaf Dağı Platformu tarafından her yıl düzenlenmesi planlanan toplantıların ilki Kayseri'de yapılacak.

Kaf Dağı Platformu adına Oğuz Berk, yaptığı açıklamada, her yıl farklı bir ilde yapılması düşünülen toplantıların ilkinin ''Yakın tarih tartışmaları ve Çerkes Ethem'' konusuyla Kayseri'de yapılacağını bildirdi.

Toplantının Cumartesi ve pazar günleri iki oturum şeklinde ve halka açık yapılacağını ifade eden Berk, şunları kaydetti:

''Toplantıya değişik dünya görüşlerinden akademisyen, gazeteci, yazar ve araştırmacılar katılacak. 1. oturum, cumartesi Saat 14.00'de Kadir Has Kongre Merkezinde ATV Avrupa Televizyonundan Gazeteci Fuat Uğur'un moderatörlüğünde yapılacak. Bu oturumda gazeteci Avni Özgürel, yazar Hakan Eken, Yazar Mehmet Bozkurt, Yazar Yalçın Karadaş ve Apoletsiz General kitabının yazarı Turgut Türksoy konuşmacı olacak.

Pazar günkü ikinci oturum ise saat 14.00'de Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek. Moderatörlüğünü Başbakanlık eski basın danışmanı gazeteci Ahmet Tezcan'ın yapacağı oturuma konuşmacı olarak köşe yazarı Enver Sağlam, İstanbul Şehir Üniversitesi'nden Ferhat Kentel, Yapımcı-senarist-yazar Muhittin Kandur, tarihçi Mustafa Armağan, Gazeteci Akademisyen Mümtaz'er Türköne katılacak.' '