İzmir Chp, Küçük Menderes Konferansına Hazırlanıyor

CHP İzmir İl Başkanlığı Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu, İzmir 2012 Konferansları kapsamında Küçük Menderes Havzası’nda düzenleyeceği etkinliklerin hazırlıklarına başladı.

İzmir Chp, Küçük Menderes Konferansına Hazırlanıyor
Konferansın hazırlıkları için CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ile CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır Ödemiş’e gelerek toplantı düzenledi.

Ödemiş Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda havza merkezi konumunda olan Ödemiş’te, Şehir Salonu’nda 12-13 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Küçük Menderes Konferansı’nın hazırlıkları gözden geçirilerek programı görüşüldü. Ödemiş, Tire, Bayındır, Kiraz ve Beydağ ilçe örgütlerinin katılımıyla düzenlenecek konferansta, Küçük Menderes’te siyaset, tarım, hayvancılık, sulama ve arazi toplulaştırması, su durumu, sağlık gibi konuların yanı sıra beldelerin kapanması ve Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanması konularında havzanın siyaset dünyasından isimler, belediye başkanları ve uzmanlar görüşlerini aktaracak. Konferansla ilgili düzenlenen toplantıda açıklamada bulunan Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, konferansın dolu dolu bir programla düzenleneceğini ve konferansta görüşülenlerin bir kitap haline getirileceğini söyledi.

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır da, İzmir’i 4 bölgeye ayırdıklarını belirterek iki gün devam edecek konferans ile Küçük Menderes havzasının fotoğrafını çekeceklerini ve İzmir genelinde yapılacak konferansların sonrasında fuar döneminde genel bir değerlendirme toplantısı düzenlemeyi hedeflediklerini kaydetti.

Bayır konferansla ilgili yaptığı değerlendirmelerin ardından AK Parti hükümetinin izlediği dış siyaseti ve ekonomi politikalarını eleştirdi.

“AK PARTİ’NİN KARŞI DEVRİMİNE KARŞI İZMİR KONFERANSLARI” AK Parti’nin karşı devrim içinde olduğunu ve bu devrimin simgesinin İzmir’i kazanmak olduğunu öne süren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, amaçlarının İzmir konferanslarıyla bu siyasi anlayışa karşı akıl ve politika hazırlamak olduğunu söyledi.

İki yıl boyunca CHP’nin İzmir politikasını belirlemek istediklerini ifade eden Güler, konferansın amaçları arasında yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleri ile işbirliği yaparak sorunları belirlemek, çözüm önerilerini sunmak olduğunu ve Türkiye’ye örnek bir model oluşturmak olduğunu dile getirdi.

“BÜYÜKŞEHİR DAVASI, SİYASİ BİR DAVADIR” İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan operasyonlar sonrası geçtiğimiz günlerde başlatılan davaya da değinen Güler, davanın amacının siyasi yıpratma olduğuna dikkati çekti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve 130 yetkilinin hukuk katliamıyla karşı karşıya olduğunu öne süren Güler, “Bu dava bir çocuk, süt ve çiçek davasıdır. Süt, çiçek ve çocuktan bir çete çıkarabilmek olsa olsa AK Parti’nin bir cin fikirliliğidir. Biz bu davayı hukuk davası olarak görmüyoruz. Bu siyasi bir davadır. 2014 yerel seçimleri için İzmirliler’in üzerine kurulan bir baskıdır. AK Parti bu dava ile 2014 yerel seçimlerini kazanmayı hedefliyor” diye konuştu.