Çanakkale Belediye Binasında 9 Saat Süren Arama

Çanakkale'de polis ekipleri, Belediye Hizmet Binasına operasyon düzenleyerek 9 saat süren arama yaptı.

Çanakkale Belediye Binasında 9 Saat Süren Arama
Emniyet birimleri, saat 16.15 sıralarında Belediye'nin Fevzipaşa Mahallesi'nde bulunan hizmet binasına operasyon düzenledi.

Sivil polisler, arama emriyle binada bulunan bilgisayar, evrak ve makbuzlar üzerinde inceleme başlattı. Belediye binasında yapılan arama sırasında evlerinde bulunan bazı memurlar çağırılırken, çok sayıda evrak ve bilgisayar kayıtlarına da el konuldu. CHP’li Belediye Meclis Üyesi Avukat Muharrem Erkek, saat 23.45 sıralarında belediye hizmet binasına gelerek emniyet birimlerinden arama hakkında bilgi aldı. Muharrem Erkek, bina çıkışında yaptığı açıklamada yapılan aramanın daha önce yapılan imzasız bir mektup ihbarı sebebiyle savcılığın evrak istemesinden kaynaklandığını belirterek, “Bizler şeffaf belediyeleriz. Savcılıktaki bir soruşturma dosyası ile ilgili Savcımız mahkemeden talepte bulunmuş. Sadece su işlerimizden bazı evraklar isteniyor. Tabi evraklar çok yoğun olduğu için hepsinden birer suret çıkarılıyor. Birde bazı bilgisayarların hard disklerinden imaj alınıyor. Bunun dışında herhangi bir kişinin gözaltına alınması veya ifadesi söz konusu değil. Yargının böyle bir talebi varsa tabi bizde bunu yerine getireceğiz. Gerekli evrakları alıp gidecekler. Soruşturma devam edecek. Soruşturma sonucunda biz inanıyoruz ki, herhangi bir şey çıkmayacaktır. Tabi herhangi bir şey çıkması durumunda bundan en fazla mutlu biz oluruz. Zaten CHP’li belediyeler denetlenmekten çok mutlu. Özellikle son dönemlerde hem Sayıştay’ımız, hem İçişler Bakanlığımız, hem de yargımız tarafından her türlü denetime tabi tutuluyoruz” dedi.

Belediye hizmet binasında yaklaşık 9 saat süren aramanın ardından ise evraklarla bilgisayar kayıtlarının örneklerini alan ekipler binadan ayrıldılar.

Öte yandan söz konusu ihbar mektubunun belediyedeki su borçların bir kısmının silinmesi ve akıllı sayaçlar ile ilgili olduğu öğrenildi .