Denizli 2. Ege Âşıklar Bayramı Sona Erdi

Denizli Belediyesi tarafından düzenlenen ve iki gün süren Denizli 2. Ege Âşıklar Bayramı, final programıyla sona erdi.

Denizli 2. Ege Âşıklar Bayramı Sona Erdi
Denizli Belediyesi, Âşıklar Bayramı’yla Türkiye’nin birçok yerinden 21, Azerbaycan’dan bir âşığı biraraya getirdi. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’ndaki final programına Denizli Belediye Başkanı Yardımcısı Şamil Çınar, eşi Zeliha Çınar ve eski başkanlardan Ali Aygören katıldı.

Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bekir Sami Özsoy’un onur konuğu olarak katıldığı gecede Bursa’dan Temel Turabi (Temel Şahin), Kocaeli’nden Taner Öztürkoğlu, Ankara’dan Yakup Temeli (Temel), Yozgat’tan Derdiyar (Murat Tanrıverdi), Adana’dan Feymani (Osman Taşkaya), Sivas’tan Cefakâr (Recep Ateş), Osmaniye’den Abdullah Gizlice, İstanbul’dan Ahmet Poyrazoğlu, Manisa’dan Osman Feryadi (Erten), İzmir’den Ali Rıza Ezgi, Erzurum’dan Sıtkı Eminoğlu (Emen), Kocaeli’nden Erol Ergani, Antalya’dan Selahattin Kazanoğlu (Kazan), Aydın’dan Muhsin Yaralı (Özen), Ankara’dan Ayten Gülçınar, Konya’dan Yağız Ozan Arif (İnan Yıldırım), İstanbul’dan Orhan Üstündağ, Denizli’den Ozan Nihat ve Azerbaycan’dan Sevil Hıdırova da sazlarıyla bulundu.Denizlili âşık Nihat Sönmez (Ozan Nihat) de âşıklara evsahipliği yaptı. Ozan Nihat, bütün âşıkları ve türkü dostlarını sazıyla sözüyle selamlayarak "Hoşgeldiniz" dedi.

Âşıklar, sazlarıyla birer türkü söyleyerek geceye renk kattı. Bu arada sazlarıyla atışmaları da tam not aldı. Yrd. Doç. Dr. Bekir Sami Özsoy da Çanakkale Şehitleri için yazılmış bir şiir okudu. Ardından âşıklar, sazıyla sözüyle atışmaya devam etti.

Âşıkların leb değmez (ağızlarına küçük çubuk yerleştirerek) söyledikleri türküler de büyük beğeni topladı.Başkan Yardımcısı Çınar ve Aygören, gecenin sonunda bütün âşıklara plaket takdim etti. Belediyenin âşıklar bayramını gelenek haline getireceğini ifade eden Çınar, “Ülkemizin dört bir yanından gelen birbirinden değerli 21 âşığımız, iki gündür söyledikleri birbirinden güzel türkülerle ruhumuzun pasını sildi. Geleneklerimizin göreneklerimizin, özellikle de unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizin günyüzüne çıkarılmasında önemli bir görevi yerine getirdiler. Ülkemizin dört tarafında bu görevi yürütüyorlar. Ben âşıklarımızı gönülden kutluyorum. Sizlere de yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyorum.” dedi .