Öğrenciler Hz Peygamber’in Doğumu Tiyatro İle Anlattılar

Tekirdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı kutlu doğum etkinliği katılımcıların beğenisi topladı.Öğrencilerin Hz Peygamber’in dünyaya gelişini anlatan tiyatro gösterisi ise ayakta alkışlandı.

Öğrenciler Hz Peygamber’in Doğumu Tiyatro İle Anlattılar
Tekirdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrenciler Belediye Kültür Merkezi’nde Hz Peygamber’i anma programı düzenledi.

Etkinliğe Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Özen, veli ve öğrenciler katıldı.

Hz Peygamber’in sonsuz nur sahibi olduğunu kaydeden okul müdürü Erhan Bilsel, “Onun teşrifinden evvel, kâinat umumi bir mâtem içindeydi. Mevcudât birbirine düşman, bütün cansız varlıklar birer cenaze, insanlar ebedî yokluğa mahkûm yetim hükmündeydi. Onun getirdiği davranış modeliyle kâinat birden şenlenerek coşku içinde muhteşem bir fikir ve şükür mekanı hâline gelmiştir. Mevcudât artık birbirine düşman değil, kardeş olmuş. Cansız varlıklar, Cenâb-ı Hakkın sonsuz hikmetlerine mazhar ve insanların emrine girmiş birer memur vaziyetini almıştır.” dedi.

Programda çeşitli yarışmalarda dereceye giren okul öğrencilerine ödülleri verildi.

Okul öğrencileri tarafından ‘Kardeşlik’ temasının işlendiği, Hz. Peygamberin doğumunu anlatan oratoryo ve tiyatro katılımcılar tarafından beğeni topladı. Program öğrencilerin okuduğu şiir ve ilahilerle son buldu .
Kaynak: İHA