İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı

Isparta'da İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı.

Vali Yardımcısı İzzet Ercan, Teras Park Salonu'nda yapılan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, kurulun Isparta'da önemli çalışmalara imza attığını söyledi.

Isparta'da il müdürlerinin son derece başarılı ve uyumlu çalışmalar yaptığını anlatan Ercan, ''Eski, korumacı ve yasaklayıcı devlet yapısı yerine, artık sosyal devlet olgusu benimsenmektedir. Bu doğrultuda bizim devletimiz de son çeyrek asırda yapmış olduğu atılımlarla sosyal devlet olgusunu iyice ön plana çıkarmıştır'' dedi.

Hiç bir geliri olmayan vatandaşa sosyal yardımlaşma kanalıyla destekler yapıldığına dikkati çeken Ercan, istihdam çalışmalarının da devletin sosyal devlet olgusu içerisinde yürütüldüğünü söyledi.

Ercan, toplantının amacının istihdam imkanlarını arttırarak tüketicilikten üreticiliğe geçiş imkanı sağlamak olduğunu kaydetti.

İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin de kurulun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ergin, ''Ocak-Şubat-Mart dönemlerinde Kamu ve özel sektör olmak üzere 2011 yılında işe yerleştirilen kişi sayısı 429. Bu yıl ise bin 496 işsizimiz işe yerleştirildi. İşe yerleştirmedeki bu başarının en önemli unsuru işverenle diyalog içerisinde yürütülen istihdam garantili kurslarımız'' diye konuştu.

Kaynak: AA