Emniyet ve Stk Üyeleri, Taksim Meydanı'nda İnceleme Yaptı

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcıları ve çeşitli STK üyeleri, 1 Mayıs kutlamaları öncesinde Taksim Meydanı'nda incelemelerde bulundu.

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılarından Kamil Karabörk, Gökhan Özsavaş, Güvenlik Şube Müdürü Yunus Dolar, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü Osman Yıldırım, Devrimci İşçi Sendikası (DİSK) Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu bazı STK üyeleri kutlama programı öncesinde Taksim Meydanı'nda çeşitli inceleme yaptı

Yapılan incelemelerin ardından açıklama yapan DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, "Gün boyu emniyetteki arkadaşlarımızla birlikte yarın ki 1 Mayıs kutlamalarına yönelik olarak son hazırlıklarımızı tamamlamak üzereyiz. Kürsümüzü kurmak için teknik arkadaşlar orada çalışmalar yapıyor. Emniyetle burada halkın güvenliğini sağlamak için çeşitli önleyici tedbirler almaya çalışıyoruz. Özellikle Cumhuriyet Anıtı'nda geçen sene yaşanan ufak hadiseler bu sene yaşansın istemiyoruz. Hassasiyetlere dikkat etmeyeçalışıyoruz" dedi.

Serdaroğlu, "Yarın işçi sınıfı, bayramını burada olabildiğince gür bir sesle kutlayacak. Sorunlarını dile getirecek. Birlik, dayanışma ve mücadele gününü kendisine yakışır bir şekilde kutlayacak. Dünyanın en büyük mitinglerinden birini gerçekleştireceğiz. Küba'dan sonra en büyük 1 Mayıs mitingini burada gerçekleştireceğiz. Bir de sürprizimiz var. Yarın saat 14.00'te dünyanın en büyük korosunu oluşturarak, 2 milyon kişi faşizme karşı omuz omuza diyerek, 1 dakika boyunca slogan atacak. Dünyanın bütünmeydanlarındaki 1 Mayıs katılımcıları, işçiler, emekçiler bir ağızdan faşizme karşı omuz omuza diyerek bugün sorunların kaynağını ortaya koyacak. Bütün katılımcılar mücadele gününü, haksızlıklara karşı mücadele gününü tek bir ses halinde dile getirecekler" diye konuştu.

Kaynak: İHA