Demirtaş: 1 Mayıs'ta Mesajın Doğru Okunması İçin Kitle Eylemleri Önemli

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 1 Mayıs kutlamalarına katılacaklarını belirtti.Demirtaş, emekçilerin mesajını hükümetin doğru okuyabilmesi açısından kitle eylemlerinin önemli olduğunu söyledi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak, Türk Hava Yolları (THY)'nin tarifeli uçağı ile Los Angeles'tan İstanbul'a geldi. ABD temaslarıyla ilgili Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda kısa bir açıklama yapan Demirtaş, gezilerinin genel itibariyle olumlu geçtiğini söyledi.

1 Mayıs’la ilgili değerlendirmede bulunan Selahattin Demirtaş, dönüş planlamasını 1 Mayıs’a göre yaptıklarını söyledi.

Kendisinin de kutlamalar için Taksim meydanında olacağını aktaran Demirtaş, “Umut ediyorum ki görkemli bir miting olacak. Çalışanların, işçilerin emekçilerin mesajların hükümetin doğru okuyabilmesi açısından kitle eylemleri önemlidir. Kitle eylemlerinde tüm ezilenlerle birlikte emeği, dili, kültürü inancı yasaklı olan sömürülenlerle birlikte Taksim'de olacağız.” diye konuştu.

DEMİRTAŞ: KAPSAMLI BİR ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ KALICI ÇÖZÜM SAĞLAR
TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in tutuklu milletvekilleriyle ilgili çağrısı hakkında da konuşan Demirtaş, yasal değişikliğin sorunu kısmen çözebileceğini söyledi.

Yargı baskısının sadece tutuklu vekiller açısından devam etmediğini savunan Demirtaş, “Tutuksuz olmasına rağmen zorla getirilme kararı olan çok sayıda milletvekilimiz var. Kapsamlı bir anayasa değişikliği kalıcı çözüm sağlardı. Partiler yasa değişikliği konusunda uzlaştığı için bizde bu konuda itiraz etmiyoruz. Umut ediyorum ki vekiller de kısa sürede çıkar." ifadesini kullandı.