Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi'nin Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, ''Emeği, emekçileri, çalışanları ciddiye almayanlar bugün siyasetin çöplüğündedir. Bu ülkeye kanlı 1 Mayıs'ları yaşatanlar, 12 Eylül'leri yaşatanlar, 28 Şubat'ı yaşatanlar layık oldukları yerdedir'' dedi.

Tanrıverdi yaptığı yazılı açıklamada, çalışanların ve emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

Ülkenin kalkınmasında ve daha üretken hale gelmesinde emekçilerin alın terinin olduğunu belirten Tanrıverdi, 1 Mayıs'ın ''bir ideolojinin kavramı değil, tüm çalışanların ve dünyanın evrensel, ortak bir değeri olduğunu'' ifade etti.

1 Mayıs'ın, AK Parti iktidarı döneminde ''Emek ve Dayanışma Günü'' olarak resmi tatil günü ilan edildiğini dile getiren Tanrıverdi, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Çalışanlar, emekçiler yıllarca meydanlarda haklarını haykırdı. Yolsuzluklara, yoksulluğa, hırsızlığa, vurguna ve hukuksuzluklara ''dur'' denilmesi için alanlara çıktı. Ama o yıllarda kimse emekçileri ciddiye almadı. Emeği, emekçileri, çalışanları ciddiye almayanlar bugün siyasetin çöplüğündedir. Bu ülkeye kanlı 1 Mayıs'ları yaşatanlar, 12 Eylül'leri yaşatanlar, 28 Şubat'ı yaşatanlar layık oldukları yerdedir. Artık Türkiye dünden daha güzel, dünden daha yaşanılır, daha gelişmiş, daha büyümüş bir Türkiye'dir.''

Tanrıverdi, 1 Mayıs'ın emeğin, alın terinin, hak mücadelesinin, adaletin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın günü olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA