Özdilek Bir Zamanlar Vize Alamadığı İngiltere’de Mağaza Açmanın Gururunu Yaşıyor

Özdilek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, okumak için İngiltere’ye gitmek istediğini, ancak vize alamadığı için gidemediğini söyledi.

Özdilek Bir Zamanlar Vize Alamadığı İngiltere’de Mağaza Açmanın Gururunu Yaşıyor
Özdilek, “3 aylık vize istemiştim, okumayı değil de çalışmak istediğimi düşündüler sanırım ki vermediler. Şimdi, bir zamanlar vize alamadığım İngiltere’de mağaza açmanın gururunu yaşıyorum.” dedi.

Dünya çapında tanınan Özdilek markasını sıfırdan bu günlere taşıyan Özdilek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, BUGİAD Genç’in '1 Marka 1 Öykü' programına misafir oldu. Hüseyin Özdilek, havlu ya da mağazacılık denildiğinde ilk akla gelen markalar arasında yerini alan Özdilek’in markalaşma hikâyesini anlattı. Programda konuşan BUGİAD Genç Başkanı Ayhan Yılmaz, programa katılan işadamlarının anlattığı başarı dolu hikâyelerinin BUGİAD üyelerine güzel örnekler teşkil ettiğini dile getirdi. Konuşmasına ilk yaptığı işi anlatmakla başlayan Hüseyin Özdilek, daha ilkokulda kiremit fabrikasında çalışmaya başladığını ve o yıllarda su dağıtıcılığı da yaptığını belirtti.

Bursa’ya taşındıklarında ise dayısının havlu mağazasında tezgâhtarlık yaparken geceleri de Akşam Ticaret Lisesi’ne gittiğini söyleyen Özdilek, henüz lise ikinci sınıftayken 20 metrekarelik evini satarak bir havlu mağazası açtığını; böylelikle ticarete ilk adımı attığını anlattı. Bunun sonrasında ise iki adet kiralık tezgâhla havlu imalatına başladıklarını söyledi.

OKUMAK İSTEDİ AMA VİZE ALAMADI
Okumak için İngiltere’ye gitmek istediğini, ancak vize alamadığı için gidemediğini aktaran Özdilek, “3 aylık vize istemiştim, okumayı değil de çalışmak istediğimi düşündüler sanırım ki vermediler. Kızdım, gittim bütün Avrupa’yı dolaştım. Benim için çok büyük tecrübeydi. Şimdi, bir zamanlar vize alamadığım İngiltere’de mağaza açmanın gururunu yaşıyorum.” ifadelerini kullandı. 1979 yılında Bursa Kapalıçarşı’daki mağazasıyla perakende ve mağazacılık sektörüne adım attıklarını belirten Özdilek, 1983 yılında Yalova Yolu üzerindeki 400 metrekarelik bir alanda fabrika satış mağazası ve kafeteryayla Türkiye’nin ilk AVM’sini açtıklarını kaydetti.

Özdilek, 2003 yılında İzmir’de beş yıldızlı Crowne Plaza Oteli ile de turizm sektörüne adım attıklarını belirtti.

İşadamı Hüseyin Özdilek, Türk insanının gücüne inandığını belirterek, sözlerine şöyle devam etti: “Dünyanın en egemen gücü insan. En gelişmiş ülkelere bakıyoruz. Yaptıkları tek şey var. Bilgiyle, organizasyon, planlama, optimal üretim ve pazarlama ile ilgileniyorlar. Yoksa bizlerden bir farkı yok. Gelişmenin önünde kimse duramaz. Bizler de yetki ve sorumlulukları bilgi ile birleştirerek çalışmalarımızı en etkin hale getiriyoruz.”Kurumsallaşma olmadan şirketlerinin devamlılığının asla olmayacağını vurgulayan Hüseyin Özdilek, standart üretim ve gelişimde müşteri memnuniyetini sağlamanın büyük öneme sahip olduğunu kaydetti.

Özdilek, küçük ve orta ölçekli şirketlere de ISO 9001 belgesi almaları için çalışmalarını tavsiye etti. Markalaşma hikâyesini anlattıktan sonra katılımcıların sorularını cevaplayan Özdilek, davetleri için BUGİAD’a teşekkür etti. BUGİAD Başkanı Ali Fuat Er, Hüseyin Özdilek’e teşekkür ederek, günün anısına hediye takdim etti .