Afyonkarahisar Heyeti Uşak Osb’yi Ziyaret Etti

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu önderliğindeki heyet Uşak Organize Sanayi Bölgesi’nde (UOSB) temaslarda bulundu.

Afyonkarahisar Heyeti Uşak Osb’yi Ziyaret Etti
UOSB Başkanı Ali Yıldırım’dan kent sanayisi hakkında bilgi alan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’na Uşak Valisi Özdemir Çakacak da eşlik etti. UOSB Toplantı Salonu'nda Uşak'ın ekonomisi ile ilgili brifing alan Afyonkarahisar heyeti daha sonra bazı fabrikalarda incelemelerde bulundu. UOSB Başkanı Ali Yıldırım’dan kent sanayisi hakkında bilgi alan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’na Uşak Valisi Özdemir Çakacak da eşlik etti. Uşak Valisi Özdemir Çakacak, ilin ekonomisinin her geçen gün biraz daha büyüdüğünü ifade ederek üç organize sanayi bölgesine sahip olduklarını ve firmaların ağırlıklı olarak tekstil, seramik, gıda ve deri sektörlerinde faaliyet gösterdiğini söyledi.

Bölgesel kalkınmaya önem verdiklerini de ifade eden Özdemir Çakacak, komşu illerle iyi ilişkiler kurmak istediklerini kaydetti.

Uşak’a yatırımcı çekmek için yatırımcının ayağına gittiklerini ve hedeflerinin kenti hak ettiği konuma kavuşturmak olduğunu ifade eden Vali Çakacak, “UOSB son yıllarda ciddi mesafeler aldı. Alt yapı yatırımlarını gerçekleştirdi. Enerji kullanımını, istihdam ve ihracat rakamları bize üretimin düzenli olarak arttığını gösteriyor. Bu elbet bizim göğsümüzü kabartıyor. Yeni yatırımcıları kentimizde görmek bizleri mutlu ediyor. Yakın zamanda değişik sektörlerde yeni yatırımcıları kentimize çektik. Bundan sonraki süreçte de bunu yapmaya devam edeceğiz. Hedefimiz ilimizi hak ettiği konuma kavuşturmaktır” dedi.

Uşak Organize Sanayi Bölgesi’ndeki alt yapı çalışmaları hakkında da bilgi veren Ali Yıldırım ise, “Uşak OSB olarak 2023 yılında istihdam sayımızı 15 bin seviyelerine yükseltmeyi hedefliyoruz. Bu hedefi yakalayabilmek için bölgemize yatırımcı çekmeye çalışıyoruz. Bölgemizdeki firmalarımız tekstil başta olmak üzere seramik, iplik, gıda ve otomotiv yan sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Uşak olarak geri dönüşüm ve deri sektörüne de büyük önem veriyoruz ve devletten teşvik desteği istiyoruz” dedi.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise komşu iller arasındaki dayanışmanın bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacağını ifade etti.

Uşak Organize Sanayi Bölgesi’nin gelişmiş bir yapıya sahip olduğunu söyleyen Vali Balkanlıoğlu, “Komşu iller arasındaki dayanışmanın artmasını istiyoruz. İller arasındaki dayanışma artarsa bölgesel kalkınma daha kolay olur. Bilindiği gibi biz ve Uşak ilimiz Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) kapsamında yer alıyor. Yönetim kurulu toplantılarında da bu işbirliğine sürekli atıfta bulunuyoruz. Yöremize yatırımcı çekmek için ortak çalışmalar yapıyoruz. Avrupa ülkelerine işçi olarak gidip oralarda kendi işini kuran ve başarılı olan girişimcilerimiz var. Biz onların yöremize yatırım yapmasını istiyoruz” dedi.