Dalaman'da 'Ekosistem Tabanlı Fonksiyonel Planlama Çalıştayı’ düzenlendi.

Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yeni amenajman planlama sürecinin başlaması nedeniyle ‘Ekosistem Tabanlı Fonksiyonel Planlama Çalıştayı’ düzenlendi.

Dalaman'da 'Ekosistem Tabanlı Fonksiyonel Planlama Çalıştayı’ düzenlendi.
Yapılan toplantıya Muğla Orman Bölge Müdürlüğü İdari ve Planlama Şube Müdürü Akın Topçuoğlu, İşletme Müdürü Adem Acar, Müdür Yardımcısı Özay Güçlü, İşletme Şefi Mehmet Oruç, Ortaca İşletme Şefi Aydın Ersoy, Bahtiyar İşletme Şefi Ömer Kahraman, Çaldere İşletme Şefi Ferdi Karacan, Depo Şefi Celalettin Sarıkaya, Teknik Elamanlar, Kamu Kurum ve Kuruluşların temsilcileri, Sivil Toplum Örgütlerin Temsilcileri, Köy Muhtarları, Kooperatif Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

İşletme Şefi Mehmet Oruç tarafından sunumu yapılan; Ekosistem tabanlı fonksiyonel, Erozyonu önleme (toprak koruma) Fonksiyonu: İklim Koruma (klimatik) Fonksiyonu: Hidrolojik (su koruma) Fonksiyon, Toplum Sağlığı Fonksiyonu. Estetik (görüntüyü koruma) Fonksiyonu: Rekreasyon (dinlenme) Fonksiyonu, Ulusal Savunma Fonksiyonu ve Bilimsel Fonksiyonu konuları hakkında açıklayıcı bilgiler verdi Emenajman Planı hakkında bilgi veren İşletme Müdürü Adem Acar; “ Orman Bölge Müdürlüğü İdari ve Planlama Şube Müdürü Akın Topcuoğlu, İşletme Şefleri Teknik elamanlar, sivil toplum örgüt temsilcileri, Köy Muhtarları, Kooperatif Başkan ve vatandaşların katılımı ile yaptığımız toplantıda; yeni fonksiyonel planlamanın nasıl yapılacağı ve üretim fonksiyonu ve diğer fonksiyonların neler olacağı anlatılarak karşılıklı görüş alış verişi yaptık. İşletme Müdürlüğümüzün taslak fonksiyon haritaların son hali hazırlanarak gerekli olan bilgiler verildi” dedi.

İşletme Müdür Yardımcısı Özay Güçlü ise; “Dalaman Orman İşletme Müdürlüğümüz olarak İşletmemiz İdare Salonu’nda Şube Müdürü Akın Topcuoğlu, İşletme Müdürü Adem Acar ve diğer personelin katılımıyla sunum hazırlayarak Amenajman Planı çalıştayın sunumu arz edildi. Bu sunumun amacı ise, köylüler, kamu kurum temsilcileri, Sevil Toplum Örgütleri, Köy Muhtarları, kooperatif Başkanları ve halkımızdan katılımlar oldu. Amacımız yenilenecek 10 yıllık plan sürecinde diğer paydaşlarla paylaşılması ve ormancılığın halk ile yürütülmesini taşımaktadır” diye konuştu.

Kaynak: İHA